ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Redoviti sastanak (nad)biskupijskih povjerenika za pastoral braka i obitelji
Redoviti radni sastanak (nad)biskupijskih povjerenika za pastoral braka i obitelji održan je u utorak 14. veljače u zgradi Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu. Sastanku je predsjedao krčki biskup Valter Župan, predsjednik Vijeća HBK za život i obitelj, a sudjelovao je i voditelj Ureda HBK za život i obitelj dr. Petar-Krešimir Hodžić.

Biskup Župan održao je uvodno izlaganje na temu "Pastoral za život i obitelj u aktualnom društvenom trenutku: stanje i mogućnosti". Raspravljalo se o poticaju Papinskog vijeća za obitelj da se u sklopu priprema za VII. svjetski susret u Milanu organizira Tjedan obitelji, a povjerenici su izvjestili o tome što se poduzima na tome planu. Dogovorena je organizacija i model odlaska predstavnika hrvatskih (nad)biskupija na Teološko-pastoralni kongres u sklopu Susreta u Milanu koji će se održati od 30. svibnja do 3. lipnja ove godine. Razmatrana je i organizacija stručnog skupa odnosno studijskog dana za djelatnike i suradnike u obiteljskom pastoralu u kontekstu trogodišnjeg ciklusa koji će dovesti do 2. nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji, a povezano s 10. obljetnicom djelovanja Ureda HBK za život i obitelj.

Povjerenici su priredili i kratka izvješća o obilježavanju Dana života i Svjetskog dana braka u svojim (nad)biskupijama, priopćio je Tiskovni ured HBK.

Iz Gospićko-senjske biskupije sastanku je prisustvovao mons. Tomislav Šporčić, biskiupijski povjerenik za pastoral braka i obitelji.
Brojač posjete:
265754
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016