ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Održana prva sjednica članova ŽPV župe Otočac i Dabar
U četvrtak, 16.veljače u 19 sati u župnom stanu u Otočcu održana je prva sjednica članova Župnog pastoralnog vijeća za župu Otočac i župu Dabar nakon novog sastava istog Vijeća.

Troje članova se ispričalo zbog nemogućnosti dolaska dok svi drugi izabrani članovi ŽPV su se odazvali.

ŽPV predsjedavao je mons.mr.Tomislav Šporčić župnik koji je upoznao nove - stare članove s statutom ŽPV i radom Odbora i pododbora. Izabrani su članovi novih Odbora te se raspravljalo o značajnim temama iz života župne zajednice.


Među vijećnicima iz bivšeg sastava ima i mlađih novih članova koji su vrlo aktivni članovi - laici u crkvi.


Na sjednici Županog pastoralnog vijeća među ostalim raspravljalo se i formilrao Odbore Vijeća u kojima će se pojedini vijećnici posebno djelovati i koji će posebno za tu djelatnost okupljati suradnike.

Tako je u Evangelizacijsko-katehetskom odboru: s. Krešimira Vuleta, Ivan Gomerčić, Elizabeta Božičević; U liturgijskom odboru su. Marina Mudrovčić, Ljiljana Lončar, Josip Rogić, u obiteljskom: Valentina Grahovac, Natalija Atalić - Brajković i Mario Kostelac, U Ekonomsko-građevinskom: Milan Gomerčić, Ivan Vidmar, i Nenad Janković, u Odboru za mlade: vlč. Anđelko Kaćunko, Kristina Sigurnjak, u Odboru za medije: don.Anđelko Kaćunko, Kate Bićanić,Valentina Grahovac i Ivan Bižanović; u Odboru za Karitas i bolesnike: Mira Uzelac, Zdenka Orešković i Mario Barković, U Ekološko-domaćinskom: Lucija Bukovac, Marina Mudrovčić i Nenad Janković te suradnica Ankica Šporčić.

U svaki Odbor može doći poneki koji nisu službeno u Vijeću. No, vijećnici će u dogovoru sa župnikom tražiti sebi suradnike pa i stalne članove tih Odbora. Takao će se na najbolji način proširiti krug suradnika i odgovornih za pojedina područja djelatnosti.

Molimo župljane da se uključuju prema svojim sposobnostima i mogućnostima u pojedine župne djelatnosti.
Brojač posjete:
267041
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016