ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Dva vjenčanja u župi
Danas, 18. veljače u župnoj crkvi u Otočcu vjenčali su se Zlatko Bukovac, sin Ivana i Mande r. Marinić iz Kutereva i Natalija Levar, kći Nenada i Nade r. Kraljić iz Otočca, ul. Ivana Mažuranića br. 3.

Kumovi su bili Željko Bukovac i Božica Jelić.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Također danas, 18. veljače o.g. u župnoj crkvi u Otočcu vjenčali su se Jakov Balenović, sin Ivana i Jadranke r. Šutić iz Gospića i Sanele-Antonije Junuzović, kći Alije i Jadranke r. Prpić iz Otočca.
-----------
U homiliji kod jednog i drugo vjenčanja župnik mons. Tomislav Šporčić o braku kao izvoru života. Brak je susret muškog i ženskog, to je jedinstvo čovjeka koji se upravo tu ostvaruje u punini. Brak je susret i zagledanost muškarca i žene. Oboje su ljudi, a opet različiti. I ta različitost je uzrok tolike privlačnosti koje daju i mogućnost zajedničkog života i traženje uvijek novog, traženje drugog. U tom međusobnom traženju nazire se ona duboka težnja čovjekova da traži onoga u kojemu je život izvorni - traži Boga i ostvarenje Božje ljubavi u drugome. Ako se supružnuci oslanjaju samona tijelo brzo će doći do razočaranja i postaviti si pitanje: pa zar je to sve što smo s brakom dobili, ako se oslone samo na svoju komunikaciju i razmišljanja brzo će zaključiti da se ne razumiju. Ako zajednički dolaze pred Boga u molitvi naći će razloga prelaženja preko svojih životnih "sitnica" jer će im Božja ljubab ukazati da je bogastvo u nekom drugom koji nas sve ujedinjuje u svojoj ljubavi. Tu ljubav želimo našim današnjim mladencima.! Živjeli!!
T. Šporčić

Brojač posjete:
203993
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016