ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Srednja škola Otočac osvojila prvo mjesto na biskupijskoj vjeronaučnoj olimpijadi
Danas 21.veljače, u Osnovnoj školi u Korenici održana je vjeronaučna olimpijada Malog koncila 2012. na temu : Grkokatolici- Četristota obljetnica uspostave crkvenog zajedništva u Hrvatskoj.

Sudjelovale su ekipe iz gospićkog, otočkog, senjskog, ogulinskog i slunjskog područja. Ovaj drugi stupanj takmičenja organiziran je po biskupijama.

Tako je danas 18 ekipa iz osnovnih i 8 iz srednjih škola sa prostora Gospićko-senjske biskupije došlo u Korenicu predvođeni svojim vjeroučiteljima.

Stigao je gospićko-senjski biskup mons.dr. Mile Bogović, načelnik općine g. Ivica Kukuruzović sa donačelnikom. U 9.30 u školskoj športskoj dvorani, nakon odsvirane himne, prisutne je pozdravio biskupijski pročelnik za katehizaciju i ekonom vlč. Nikola Turkalj. Dao je prigodni dar načelniku općine g. Kukuruzoviću koji je pozdravio prisutne.

Ova škola još nema redovitog ravnatelja pa ga zamjenjuje pedagogica Željka Uremović. Ona je srdačno pozdravila goste, takmičare, vjeroučitelje. Inače je sa suradnicima pokazala sve vrline dobrog domaćina. Župnik vlč. Stipe Zeba već je na početku proglasio sve pobjednicima zato što su došli u simpatičnu Korenicu!

Gospićko-senjski biskup uveo je prisutne u povijesne prilike pred 400 godina kad je velik broj kršćana istočnog (grčkog) obreda ušao u zajedništvo crkve. Naime, tema natjecanja je „Grkokatolici u Hrvatskoj“. Ovi su kršćani zadržali svoj obred, praksu, duhovnost, ustroj. Oni su svijetli primjer zajedništva u Kristu. Zamjenica ravnatelja gđa Željka Uremović pročitala je raspored ekipa i odredila u koju od učionica idu. U tišini počelo je rješavanje pismenih testova. Neki su ih vrlo brzo rješili. Dok su vjeroučitelji ispravljali testove takmičari su otišli na objed u restoran ugostiteljske škole u susjedstvu. U 12 sati pogledali su župnu crkvu sv. Jurja. Župnik Zeba upoznao ih je s poviješću crkve i župe. Nakon objeda slijedila je tombola.

Domaćin ovog susreta bila je osnovna škola dr.Franje Tuđmana te župnik Stipe Zeba. Olipijadu je otvorio naš biskup Mile Bogović, koji je i doktorirao u Rimu na ovu temu, te mu je bilo drago što je došao podržati naše učenike.

Nakon tri kruga natjecanja proglašeni su i pobjednici. Za osnovne škole prvo mjesto je osvojila Osnovna škola Cetingrad sa vjeroučiteljem Željkom Mucićem, a kod srednjoškolaca pobjedu je odnijela Srednja škola Otočac sa vjeroučiteljicom Silvijom Vašarević.Ekipno prvo mjesto osvojile su: Barbara Fajdetić,Dražena Rubčić, Antonija Tonković i Ines Žilić.

Osnovnu školu "Zrinskih i Frankopana "Otočac vodila je s.Krešimra Vuleta, a sudjelovali su Gabrijela Marković 7a, Marin Markanjević 8a, Ana Klasan 6a i Katarina Bižanović 7b.

Učenike su pripremali za takmičenje vjeroučitelji Tina i Dario Košćak te č.s.Krešimira Vuleta.

Brojač posjete:
265826
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016