ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Preminula majka vlč.Dine Rubčića
U utorak, 28. veljače o. g. u Ogulinu preminula je Jelka Rubčić, iz sv. Jurja, majka ogulinskog župnog vikara vlč. Dine Rubčića.

Ukop i obred sprovoda bio je u četvrtak,1. ožujka u župnoj crkvi i na mjesnom groblju u Svetom Jurju. Sprovodne obrede i sv. Misu predvodio je mons. Tomislav Šporčić, generalni vikar. On je u homiliji istakno značenje kršćanskog trpljenja i boli s kojom se pokojnica morala suočiti zadnjih mjeseci svoga života. Bol i trpljenje ispisuju naš žiovot te strpljivo nošenje tog najtežeg životnog križa postaje spasonosno za osobu koja ga podnosi ali udružuje nas s Gospodnjom mukom i njegovom otkupiteljskom žrtvom, koja se u svakoj sv. misi obnavlja. Pokojnica je bila učiteljica u Osnovoj školi u Sv. Jurju. Odgajala je generacije učenika. i u tom vidu sigurno je mnogo dobra učinila. SIn joj je postao svećenik. Vjerujemo da mu je i ona u tom pomagala. Pismenu sućut vlč. Dini uputio je biskup gospićko-senjski mons. dr. Mile Bogović i nadbiskup i metropolita riječki mons. dr. Ivan Devčić.

Sprovdu je prisustvao veliki broj svećenika Gospićko-senjske biskupije i nekoliko svećenika iz Riječke nadbiskupije. Sudjelovali su i bogoslovi iz Bogoslovnog sjemeništa u Rijeci, veći broj časnih sestara Družbe Presv. Srca Isusova i Družbe sestara Sv . Vinka Paulskog - milosrdnica. Iz Ogulina na sprovodu je pristiglo šezdesetak župljana posebnim autobusom i privatnim autima.

Molimo za pokojnicu da je Gosopodin nagradi za sve dobro koje je u životu učinila i oprosti joj i njezine ljudske slavosti. Pokoj vječni daruj joj Gospodine!
Brojač posjete:
265725
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016