ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Na petu korizmenu nedjelju - četiri krštenja
Danas, 25.ožujka, na petu Korizmenu nedjelju u našoj župi Presvetog Trojstva bilo je posebno svečano jer je u zajednicu krštenih primljeno četvero djece. Ovakav prizor da se kod jedne mise krsti četvero djece nije zabilježen u zadnjih 10 godina.

Euharistijsko slavlje u 11 sati predvodio je i propovijedao mons.mr.Tomislav Šporčić generalni vikar biskupije i otočki župnik.

Na početku misnog slavlja župnik je pozdravio roditelje i kumove djece koju su donjeli na krštenje kao i sav okupljeni puk.

U svojim razmišljanjima mons.Šporčić osvrnuo se na današnje čitanje Evanđelja:Bog se veže na vjernost svome narodu a od naroda očekuje prihvaćanje svojih zapovijedi. Savez je kategorija zajedništva s Bogom i međusobno. Bog sklapa savez sa zajednicom svoga naroda, a time i sa svakim pripadnikom toga naroda. Najava da će u vremenu novoga saveza svi "poznavati Boga", ispunja se na Isusa iz današnjega evanđelja. On je spreman i u nasilnoj smrti prepoznati volju Očevu i njegov plan, te je zato prihvaća. "Poznaje" Oca i u okrutnom procesu, koji će završiti smrću. Time je on posrednik novoga saveza.
Kristova muka trebala bi se odražavati na shvaćanje i prihvaćanje stanja svakoga od nas.

Isus kao čovjek bez sustezanja u više navrata, govori da se boji smrti. Time je podijelio s nama ljudima strah od vlastite smrti i potresenost, prilikom smrti naših najdražih. Ne prikrivajući svoj strah pred smrću, Isus je s nama podijelio naše strahove i nevolje.

Ne samo strah od naše smrti i naših najdražih, nego i strah od otpuštanja s posla, od kraha u braku i životu, od nas samih i naših bližnjih. Dok mu na tome zahvaljujemo od njega učimo, kako strah ne skrivati ali ni bježati od svojih dužnosti u strahu, ne bježati od volje Božje i njegova plana pod pritiskom životnih teškoća.

Smisao našega života je otkrivanje, podlaganje i vršenje Božjega promisla i puta u našemu životu i zvanju. Da iz Božje ruke prihvaćamo svaki blagoslov, životnu radost, zdravlje, posao, obitelj, mir, radosno drugovanje. Ali u svakom slučaju da iz Božje ruke prihvaćamo i svaku kušnju, muku i nevolju, po Isusovu primjeru.

Euharistijsko slavlje animirao je mješoviti crkveni zbor predvođen prof.Brankom Bernardi za orguljama.


( TENA - kći Zvonimira Kranjčević i Mirande r.Mrčela )( MIHAEL - sin Josipa Šprajc i Anemarije r.Majetić )( MATIJA - sin Josipa Šporčić i Ane r.Mlinarić )( DAVID - sin Danijela Šporčić i Nikoline r. Brajković )
Brojač posjete:
204016
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016