ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Misa u Domu za stare i nemoćne u Otočcu
Danas, 26. ožujka o. g. na blagdan Blagovijesti - Navještenja Gospodinova u Domu za starije i nemoćne u Otočcu slavila se Sv. Misa,a prije sv. Mise svećenici vlč. Jure Ladišić, predsjednik Društva slijepih i slabovidnih i mons. Tomislav Šporčić., generalni vikar ispovijedali su čitavi sat vremena štićenike Doma po njihovim sobama i one pokretne u posebnoj prostoriji.

Sada je u ovom Domu smješteno znatno veći broj štićenika nego li je to bilo prošlih godina dok Dom nije bio nadograđen. Velika većina štićenika pristupila je ispovijedi te pod misom i pričesti.

Predvoditelj Mise mons. Šporčić govorio je na temu pripjevnog psalma današnje liturgije koji glasi: Evo dolazim Gospodine vršiti volju Tvoju. U tom nam je najbolji primjer dala sama Bl. Dj. Marija, koja je nakon razgovora s Anđelom Gabrijelom odgovorila: Evo, službenice Gospodine neka mi bude po tvojoj Riječi. Teško mi možemo shvatiti da najviše činimo onda kad vršimo volju Božju. I onda kad mislimo da gotovo nište ne možemo činiti, da smo potpuno ovisni od drugih puno činimo samim time ako dozvolimo da se na nama i po nama vrši volja Božja. Proslava muke i smrti Isusove ovih dana je na svoj način razmišljanje o vršenju volje Božje.

Župnik je pozao da se u ovih dana sabranije molimo te budemo u duhu sa svima koji će slaviti vazmene blagdanae u svojim crkvama.
Brojač posjete:
265767
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016