ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Novi broj župnog listića "Zajednica" župe Otočac i Dabar
Na prvoj stanici možete pročitati:
Uskrsnuće Gospodinovo naša je nada. Tom izjavom veliki biskup Sv. Augustin protumačio je
svojim vjernicima da je Isus uskrsnuo da mi, premda na putu prema smrti, ne očajavamo, misleći da je smrću život u potpunosti dovršen; Krist je uskrsnuo da nam dade nadu. Ustvari, jedno od pitanja koje najviše pritišće čovjekovo postojanje upravo je ovo: što ima nakon smrti? Svetkovina Uskrsa dozvoljava nam da na tu enigmu odgovorimo da smrt nema posljednju riječ, jer je na kraju Život taj koji pobjeđuje. A ta naša sigurnost ni-
je utemeljena na običnom ljudskom razmišljanju,nego na povijesnoj činjenici vjere: Isusu Krist, raspet i pokopan, uskrsnuo je svojim slavnim tijelom. Isus je uskrsnuo da i mi, vjerujući Njemu,možemo imati život vječni. Taj navještaj u srcu je evanđeoske poruke. Snažno ga ponavlja Sv. Pavao: Ako Krist nije uskrsnuo, uzalud je propovijedanje naše, uzalud je vjera naša ter dodaje: Ako se samo u ovom životu u Krista ufamo, najbjedniji smo od svih ljudi (1Kor 15, 14.19). Od uskršnje zore novo proljeće nade obuzima svijet; od tog dana naše je uskrsnuće već započelo,jer Uskrs ne označuje samo jedan povijesni trenutak, nego početak novog stanja: Isus je uskrsnuo, ne da bi njegov spomen ostao živ u srcu njegovih učenika, nego da On sâm živi u nama ter u njemu mognemo iskusiti radost vječnoga života!

Izdavač župnog listića: Župa Presvetog Trojstva - Otočac.
Uredio: don Anđelko Kaćunko.

Župni listić je dostupan u župnoj crkvi a donosi liturgiju Velikog tjedna, Putokaz prema Uskrs(nuć)u iz poruke Gospićko-senjskog biskupa za Korizmu i Uskrs 2012.godine, te raspored bogoslužja od Cvjetnice do Uskrsa u župi Presvetog Trojstva u Otočcu i sv.MIhovila u Dabru.

Brojač posjete:
267194
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016