ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
38. sabor katoličke mladeži sa prostora Gospićko-senjske biskupije
U Slunju i Rastokama danas je bilo živo. Lijepi proljetni subotnji dan bio je povod za raznorazne aktivnosti. Na prvom mjestu spominjemo 38. sabor mladih sa prostora Gospićko-senjske biskupije.

Prije deset sati počele su pristizati grupe mladih iz Gospića, Senja, Otočca, Ogulina, Korenice, Plitvica a pridružili su im se mladi iz Slunja.

U 10 sati u župskoj dvorani počeo je program saborovanja. Uvodno predavanje održao je vlč. Grgić iz Duge Rese uz popratne slike preko projektora. U centru razmišljanja je svijeća i svjetlo. Na krštenju je upaljeno svjetlo u našoj duši koje se ne smije ugasiti...Radi se o svjetlu vjere i ljubavi koja daje smisao našem životnom putovanju. Oko podneva mladi su slavili euharistiju koju je predvodio župnik uz koncelebraciju više svećenika. "Niste vi mene izabrali nego sam ja vas izabrao..." župnik je pojasnio ove Isusove riječi. Pozvao nas je u sudioništvo Božje ljubavi ali ne zbog naših zasluga, pameti, mudrosti nego iz ljubavi.

Mladi su susdjelovali pjesmom i molitvom a za orguljama je bio bogoslov Josip Šimatović. Nakon mise slijedila je okrepa u župskoj dvorani. Nakon okrepe i zajedničke fotografije mladi su se uputili u Rastoke koje danas vrve od znatiželjnika. Ovdje su se divili ljepotama prirode i suživota čovjeka i prirode. Završli su susret zajedničkom molitvom...

( izvor:crkva-slunj.hr)
Brojač posjete:
267146
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016