ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Treća vazmena nedjelja, krštenje Marcele Orešković
Danas, 22.travnja, na treću vazmenu nedjelju središnje euharsitijsko slavlje u župnoj crkvi Presvetog Trojstva predvodio je i propovijedao mons.mr.Tomislav Šporčić generalni vikar biskupije i otočki župnik u suslavlju s don Jurom Ladišić pastoralnim suradnikom za slijepe i slabovidne.

Na sv.Misi u zajednicu krštenih primljena je Marcela Orešković iz Poljica.

U svim vazmenim nedjeljama, Crkva nam u biblijskim porukama upućuje poziv na obraćenje. Kristovim uskrsnućem pobijeđen je grijeh i njegova posljedica – smrt. Zato poziv na obraćenje, da priznamo svoj grijeh i obratimo se Bogu, prožima i današnju službu riječi. Temeljni zaokret obraćenja je, odricanje od grijeha i okretanje k Bogu. Ali to nije dovoljno, jer obraćenje treba biti trajan proces. Oproštenje grijeha rađa se iz križa i slave uskrsnuća. Tu se očituje Božja ljubav prema nama. Ali taj dar nije automatski i magijski, traži odgovor čovjeka, traži se obraćenje-metanoia. Bez toga nema pristupa u Kraljevstvo.

Današnje Evanđelje (Lk 24, 35-48) nam donosi jeruzalemsko Isusovo ukazanje apostolima. Ovo ukazanje imalo je veliko značenje za prvu Crkvu. Vjera Crkve rodila se iz ukazanja Uskrsloga apostolima. Apostoli nemaju vjere u uskrsnuće, stoga uskrsnuće nije proizvod njihove mašte. Krist im daje svjedočanstvo da nije “duh”, utvara. Dopušta im da dodiruju ruke i noge i pojede pred njima komad pečene ribe.

Isus ih poučava: uskrsnuće je stvarna činjenica, a ne neko posebno duhovno življenje nakon smrti. Zahvaća dušu i tijelo. Nakon što su se uvjerili o zbilji fizičkoga uskrslog tijela, iako proslavljenog ali stvarnog, daje im vazmenu poruku o važnosti njegova trpljenja, smrti i uskrsnuća.

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor predvođen prof.Brankom Bernardi za orguljama.
Brojač posjete:
267108
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016