ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
5.vazmena nedjelja - dva krštenja
Danas, 6. svibnja 2012. na svetoj misi u 9 sati bilo je nešto manje ljudi nego li inače. Neznamo razlog. Jučer su u Otočcu bile raznovrsne sportske aktivnosti - natjecanja. Vjerojatno se dio djece duže odmaralo ili je otišlo na neka druga natjecanja.
To se često događa. Za nadati se je da organizatori sprtskih natjecanja nađu neko drugo vrijeme a ne baš u nedjeljno jutro.

Zato je crkva bila puna na središnjem euharistijskom slavlju u 11 sati koje je predvodio i propovijedao mons.mr.Tomislav Šporčić.

Pod svetom misom bila su i dva krštenja: Iva Bakarić, kći Kristijana i Ivanke i Nika Svraka, kći Nikole i Kristine.

U svojim razmišljanjima mons.Šporčić je kazao: Život rađa život, da bi živjeli trebamo biti povezani s životom. Naš duhovni život nemože se živjeti bez onog koji ima duhovni život a to je Isus Krist. Ne može se biti kršćanim bez povezanosti s Isusom Kristom. Isus je bio mediteranac, pa je mogao promatrati trs i lozu svaki dan. I mi danas dobro možemo ocijeniti što znači biti kršćanin. Prijateljstvo s osobom se može u času stvoriti, ali je to teško održati. Danas život među nama ljudima treba promotrati na način da ćeš prijatelja povrijediti, da o njemu vodiš računa, da ga posjetiš, treba se s njim susretati, tako je isto i s Isusom. Milost znači prijateljstvo. Prijateljstvo treba jačati, odrastati, žrtvovati se, odricati se....Ne mora se biti prijatelj s nekim ako čeka uslugu samo neku od te osobe, tada ne treba biti prijatelj.

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor a za orguljama bila je prof.Branka Bernardi.

Brojač posjete:
267223
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016