ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Časne sestre milosrdnice u Otočcu
Danas, 8. svibnja 2012. časne sestre milosrdnice iz Zagreba pod vodstvom vrhovne poglavarice, časne majke s. Miroslave Radica idući kroz Gacku dolinu posebno su se zaustavile u Otočcu gdje su u župnoj crkvi sudjelovale na sv. Misi koju je predvodio i propovijedao mons. Tomislav Šporčić, župnik otočki.

U kratkoj homiliji predvoditelj je govorio na temu današnjeg evanđelja gdje Isus govori da ostavlja i daje svoj mir. To je mir kojeg ovaj svijet ne može dati. To je mir koji se prije svega sastoji u tome da se ljudsko djelovanje usredotočuje na vršenje volje Božje.

Na kraju mise župnik je sestrama govorio o povijesti Otočca i župne crkve Presvetog Trojstva. Po razgledavanju crkve i o okoliša sestre su zajedno sa župnikom, don Anđelkom Kaćunkom i vlč. Jurom Ladišićem u župnom stanu bile na zajedničkom ručku.

Iz Otočca sestre su nastavile svoj put za Gospić gdje će se na gospićkom groblju moliti na grobu sestre Žarke Ivazić, koju su partizanske vlasti strjeljale u Gospiću, na dan sv. Ivana Nepomuka, 16, svibnja 1946.


Veći dio sestara koje su danas pošle na ovaj put slavile su godišnjice svog redovičnog života i djelovanja. Neke i pedesetu. Čestitamo svima.


Pri ručku u župnom stanu ugodno su se družile i u dobrom se raspoloženju odmorile za daljnje putovanje.

Brojač posjete:
265915
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016