ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Na 7.vazmenu nedjelju dva krštenja
Danas, 20.svibnja, na sedmu vazemnu nedjelju u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu središnje euharistijsko slavlje u 11 sati predvodio je i propovijedao mons.mr.Tomislav Šporčić generalni vikar biskupije i otočki župnik.

U svojim razmišljanjima župnik je kazao kako je Isus često i radio i molio. Odlazio je na razgovor s Ocem. On je molio spontano, kako je u srcu osjećao. Kad je bio radostan molio je : Hvalim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje...Kad je trebalo izabrati učenike, proveo je noć u molitvi. Kad je bio u smrtnoj tjeskobi u Getsemaniju, molio je " Ako je moguće, Oče, neka me mimoiđe ova čaša (trpljenje) itd. I danas Isusa nalazimo u Evanđelju kako moli. Ivanovo evanđelje ima poseban i neobičan, najčešće negativno obojen pojam svijeta. To je svijet koji je stvoren po utjelovljenoj Riječi ali je nije upoznao. Za prihvatiti Božju riječ treba biti rođen od Duha milosti ne od volje muževljeve. Potrebno se je nanovo roditi. Tko se nanovo ne rodi ne može se spasiti. Ne trebaju nam astrolozi i sastavljači horoskopa koji zaluđuju ljude trvreći da mogu odgonetnuti našu sudbinu. Treba nam više vjere u Providnost Božju koja ravna našim životom.

Ne trebaju nam moderne vračare koje preko svojih oglasa obećavaju lagodan život za veliki novac. Ne treba nam ekstrovagantna duhovnost ni pobožnost nabijena samo emocijama, koja u svojim plodovima ostaje jalova, nego nam treba prava sakramentalna pobožnost preko koje dobivamo milost koja nas mijenja i usklađuje s voljom Božjom.

Ne trebaju nam duhovni gurui koji vežu duše na sebe i praktički ih zarobljavaju, nego nam trebaju istinski pastiri koji su vjerni Crkvi i koji odgajaju za slobodu.

Za vrijeme Mise krštena su dva dječaka Rafael Gajdek i Ivano Brajković.

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor predvođen prof.Brankom Bernardi za orguljama.

( krštenje - Rafael Gajdek )


( krštenje - Ivano Brajković )
Brojač posjete:
265746
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016