ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Na smotri folklora župnik u mimohodu pozdravio KUD iz Slunja
Već četrnaesti puta za redom Otočac je bio domaćin smotri izvornog folklora Ličko-senjske županije, na kojoj se predstavilo 15 folklornih skupina, među kojima je bilo i Folklorni asambl „Oteks“ iz Ohrida (Makedonije). Kontinuitet i kvalitetan pristup organizaciji i realizaciji ove manifestacije utvrdili su joj čvrsto mjesto na mapi županijskih smotri izvornog folklora u Republici Hrvatskoj.

Tako je Otočac 19. i 20. svibnja Otočac oživio duhom tradicije, vremena koje je danas upravo ovakvim manifestacijama moguće evocirati i na njih podsjetiti lokalno pučanstvo, ali i sve one koji redovno dolaze pogledati ovu veličanstvenu manifestaciju koja se održava u sklopu obilježavanja Dana Županije Ličko senjske. Smotri je prethodio izbor najljepše djevojke u narodnoj nošnji s područja Ličko senjske županije, a odlukom povjerenstva najljepšom djevojkom proglašena je djevojka iz KUD-a „ Brinje“.

Nakon svečanog mimohoda na kojem se petnaest folklornih skupina predstavilo mnogobrojnom gledateljstvu i naš župnik iskoristio je priliku pozdraviti KUD iz Slunja gdje je bio dugogodišnji župnik. Uz članove KUD-a župnik mons.mr.Tomislav Šporčić kratko je i zaplesao, naglasivši da su dobar dio članova KUD-a i pjevači u Crkvi, pa otuda poznanstvo i prijateljstvo još veće.
Brojač posjete:
265774
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016