ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Započinju mise ZORNICE
Prvom nedjeljom Došašća započinje nova crkvena ili liturgijska godina. Vrijeme Došašća je vrijeme pripreme za dolazak Sina Božjega. Iduća nedjelja je prva Adventska nedjelja.
U župnoj crkvi Presvetog Trojstva započinje se s misama zornicama u 6,30 sati.
Posebna pobožnost gaji se kroz mise zornice. To su mise koje se slave u adventu u ranim jutarnjim satima u svitanje dana. Te mise imaju i pokornički značaj, jer vjernici moraju ustati rano da se stigne u crkvu i četverotjednoj pobožnosti odriču se sna.
Mise zornice posjećuje otprilike prosječni broj vjernika koji redovito pohađaju nedjeljne mise. Misa se ni po čemu ne razlikuje od nedjeljne.

Susret s Isusom - najljepši je početak dana!

U užurbanoj predbožićnoj atmosferi uličnog i trgovačkog blještavila u javnosti se malo govori o duhovnoj dimenziji priprave za Božić. Malo tko u medijima svraća pozornost da se kroz različite oblike pobožnosti vjernici pripremaju početkom crkvene godine u predbožićno vrijeme za Kristov dolazak. Iako se u posljednje vrijeme rjeđe prakticira, još mnogi vjernici u adventu imaju dane posta i odricanja od konzumiranja određene vrste hrane. Kako je nekoć nemrs bio u sve radne dane adventa, ovisno o običajima među vjernicima još se zadržala i ta praksa. Kvatre odnosno prosni dani u adventu i dalje se u brojnim obiteljima poštuju.
Brojač posjete:
264891
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016