ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Zahvalno Bogoslužje Riječi za kraj školske godine
Danas, 15. lipnja o.g. u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu održana su tri zahvalna Bogoslužja Riječi prigodom završetka školske godine. Tako je u 8 sati bogoslužje bilo za prvu smjenu učenika osnovne škole a predvodio ga je mons. Tomislav Šporčić.

U 10 sati bilo je takvo bogoslužje za učenike srednje škole, a predvodio ga je don Anđelko Kaćunko, te u 13,30 bilo je bogoslužje za učenike druge smjene osnovne škole a predvodio ga je mons. Tomislav Šporčić. Na ovom bogoslužju je pjevanje predvodioa gđa Gabrijela Degoricija uz pomoć vjeroučitelja g. Darija Košćak. Predovoditelji su istaknuli potrebu zahvaljivanja u vjerničkom životu. Kršćanin zahvaljuje jer vjeruje da sve što ima i što jest dar je Božji. Vjeruje da ga Bog ljubi, a svakovrsni darovi poput dara škole i znanja znak su te ljubavi. Praznici iako sama riječ sugeriran prazninu nesmiju biti "prazni".Treba ihz ispuniti dobrim djelima družeći se s prijateljima, s dobrom knjigom, lijepom i korisnom zabavom, pomaganjem u kući i drugdje gdje se nađemo. Potrebno je izbjegavati dosadu. A zato je potrebno planirati čime se preko dana baviti te ustrajati u dobru, izbjeavati zlo.

Učenici sa svojim nastavnicima bili su pažljivi i sabrani. Lijepo su u bogoslužju odgovarali i pjevali.

( Fotografija prikazuje učenike II. smjene osnovne škole )

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Na ovom bogoslužju i ministranti su odgrali svoju ulogu. Usput smo im naglasili odlazak na ministrntski susret koji će biti u Oštarijama idućeg ponedjeljka, 18. ov. mj.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Za srednju školu bilo je posebno bogoslužje. Predvodio ga je don Anđelko Kaćunko. Veći dio srednjoškolaca je još danas imao ispite te nisu mogli doći na bogoslužje. Oni koji su došli pažljivo su slušali i sudjelovali u bogoslužju.
Brojač posjete:
265904
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016