ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Sjednica članova - kanonika Senjskog Kaptola
Dana, 5. srpnja o. g. u župnom stanu u Senju održana je godišnja sjednica članova-kanonika Senjskog kaptola uz sudjelovanje biskupa mons. dr.Mile Bogovića. Radnim dijelom sjednice kordinirao je predstojnik Kaptola mons. Mile Čančar, a sjednici su još prisustvovali kanonici: mons. Tomislav Šporčić, generalni vikar, mons. Mile Pecić, župnik i dekan slunjski, mons. Marijan Ožura, župnik cetingradski, mons. Petar Bogut, župnik rakovački i mons. mr. Tomislav Rogić, župnik i dekan ogulinski.

Na sjednici osvrnulo na godišnja sudjelovanja kanonika u svečanim bogoslužjima, a posebno je naglašeno da kanonici sudjeluju na proslavi Gospe Karmelske u senjskoj katedrali i gradu Senju.

Središnja točka programa bila je: Program iduće pastoralne godine koja će se u čitavoj Katoličkoj Crkvi slaviti kao Godina vjere. Mons. Tomislav Šporčić je izradio okvirni plan i program navodeći susrete raznaih kategorija vjernika, ali i susrete te permanentna obrazovanja svećenika i vjeroučitelja. Nakon iznošenja tog plana nastavilo se s opširnom i sadržajnom raspravom. Među ostalim predloženo je da svečano otvorenje Godine vjere za našu biskupiju bude u nedelju 14. listopada o. g. po svim našim župama na prijepodnevnim sv. Misama, a u Otočcu da ta svečanost bude zajedno s župnim pastoralnim vijećima iz svih župa biskupije, za koja je i tako zadnjih dvije godine bio susret u mesecu listopadu. S raspoloživim odobravanjem prihvaćen je prijedlog da proslava Godine vjere bude s jednim hodočašćem u Nacionalono svetište Gospe Bistričke u idućoj godini. Predviđen je i biskupijski susret mladih. O svemu ovom ali i tolikim drugim točkama potrebno je još temeljitije razgovarati, promišljati i animirati svećenike i vjernike sadržajima Godine vjere, o kojima je sam papa Benedikt XVI. napisao opširan dokumenat "Porta fidei - Vrata vjere" a Kongregacija za nauk vjere izdala je Nota s pastoralnim smjernicama za Godinu vjere. Na kraju sastanka raspravljalo se posebno o formiranju suradnika za župnu katehezu i pod dvostrukim vidom: Formiranje mladih srednjoškolaca - animatora i formiranje katoličkih intelektualaca - posebno onih s pedagoškom spremom i iskustvom koji bi svoje vjersko znanje mogli lakše posredovati djeci i mladima. I na tome valja još puno raditi.
Brojač posjete:
265798
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016