ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Najavljena proslava Dana hrvatskih mučenika na Udbini
Krasno, (IKA) - Odbor za proslavu Dana hrvatskih mučenika na Udbini održao je svoj redoviti godišnji sastanak u cilju priprema za proslavu Dana hrvatskih mučenika koji se ove godine proslavlja 25. kolovoza. Svečano misno slavlje predvodit će biskup iz Željezna dr. Egidije Živković. Uoči proslave održat će se trodnevnica, 22. kolovoza za blagdan BDM Kraljice predvoditelj će misnog slavlja biti gospićki župnik i dekan mons. Mile Čančar, 23. kolovoza na Dan žrtava totalitarnih režima gospićko-senjski biskup Mile Bogović, 24. kolovoza na blagdan sv. Bartola generalni vikar mons. mr. Tomislav Šporčić. Križni put od Krbavskog polja će predvoditi župnik Korenice Stipe Zeba, svijeću će prinijeti s. Veronika a i ove godine će motociklisti branitelji prinijeti kamenje diljem Hrvatske i susjednih zemlja s mjesta masovnih stratišta Hrvata. Nakon mise održat će se nastup KUD-ova. I ove godine će se tiskati knjižica s križnim putom i plakat, ali bez posebnog vodiča.

Sastanak je održan pod predsjedanjem gospićko-senjskog biskupa mons. dr. Mile Bogovića uz radno vodstvo predsjednika Odbora mons. mr. Tomislava Šporčića, te članove vijeća: uime ekonomsko-tehničkog pododbora ekonom biskupije Nikola Turkalj i udbinski župnik fra Nediljko Knezović, ispred liturgijsko-ceremonijalnog pododbora gospićki župnik i dekan mons. Mile Čančar, ispred liturgijsko-glazbenog mons. mr. Tomislav Šporčić i Ivan Prpić Špika i ispred pododbora za medije Zvonko Ranogajec. Sastanku je prisustvovao i kancelar biskupije vlč. Marinko Miličević.

Ovogodišnja proslava će biti znatno drukčija od prošle, jer se sada ulazi u normalni hodočasnički ritam, pa će ona imati pretežito crkvenu dimenziju, bez posebnih poziva civilnim strukturama. Do kraja godine bit će sazvan Glavni odbor za gradnju crkve da bi se izrazila zahvalnost za obavljeni posao. Tijekom 2013. godine će se idejno riješiti uređenje memorijalnog parka i kripte.
Brojač posjete:
265815
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016