ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Proslava Gospe Karmelske u Senju
U ponedjeljak, 16. srpnja blagdan Gospe Karmelske svečano je proslavljen u Senjskoj katedrali. Svečanu misu u procesiju predvodio je mons. Ivan Milovan, biskup porečko-pulski u miru.

Svečanosti su prisustvovali kanonici Senjskog Kaptola i susjedni svećenici.Biskup Milovan je u svojoj propovijedi govorio o liku Bl. Dj. Marije vezano uz brdo Karmel po kojem i nazivamo današnji blagdan. U konkretnoj, životnoj primjeni osvrnuo je na naše obitelji i o dostojanstvu ljudskog života kojeg trebamo štititi i njegovati od samog začeća do prirodne smrti. Samo u suradnji s Bogom i njegovim Duhom možemo možemo imati pravi odnos i svojem i tuđem životu.

Na kraju svečanosti po završetku procesije na pozornici na trgu pred katedralom zaključnu riječ je izrekao preč. Nikola Jusić, privremeni župnik na Vratniku, koji je vodio trodnevnu pripravu za ovaj blagdan.

Svečanosti proslave je osobito pridonio župni pjevački zbor pod vodstvom g. Ivana Pripića - Špike i g. Milana Dučića. te u procesiji glazba senjskog DVD-a.

Procesija na blgdan Gospe Karmelske polazi od katedrale do velike place - Cilnice senjskom obalom do prilaza katedrali na tzv. malim vratima.U procesiji senjski ribari nose kip Gospe Karmelske koju Senjani zovu i Ribarskom štujući je kao zaštitnicu ribara.
Brojač posjete:
265807
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016