ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Katolički skauti Europe u posjeti Gackoj dolini

Grupa katoličkih izviđača iz Salzburga ( Austrija ) i Fulde ( Njemačka ) ovih dana u dvotjednom posjetu su Gackoj dolini, gradu Otočcu i mjestu Sinac.

Isti imaju zadaću obilaska i upoznavanja Europe, tako su prošle godine bili u Češkoj a ove godine u Hrvatskoj.

Šest djevojaka u dobi od 11 do 17 godina ovih dana smješteno je u župnoj dvorani Pastoralnog centra župe Presvetog Trojstva u Otočcu, dok je druga grupa smještena u blizini kapelice sv.Franje u Sincu pod šatorom.

Svaki dan idu na sv.Misu, aktivno sudjeluju u molitvi i pjesmi, rade crteže mjesta gdje su smješteni, tako su ove djevojke nacrtale križ ispred Crkve Presvetog Trojstva u Otočcu, zvono koje je oštećeno i uništeno u Domovinskom ratu, kamene blokove ispred crkve, župni stan i dr.

Petkom se redovito sastaju obje grupe, kad idu na izlet tako su ovog petka bili na Plitvicama, djevojke su kod nas u Gackoj dolini već jedan tjedan a biti će dva tjedna, poslije njih dolaze muškarci. Svaku večer se okupljaju oko vatre uz pjesmu i upoznavanje kraja i župe u kojoj borave.

Domaćin im je bio don Anđelko Kaćunko koji je na tečnom njemačkom jeziku razgovarao s istima, bilo je tu šale i smijeha.

Djevojke koje smo zatekli u župi Otočac su : Heidi Banmgarrer, Bernadette Banmgarrner, Annalia Nacnuy, Selina Apel, Lena Orott i Jassamine Kohlmann.

Voditeljica obje grupe je Barbara Kopf.


Brojač posjete:
267142
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016