ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Na Gospu Sniježnu dva krštenja u župi
Danas, 5.kolovoza na blagdan Gospe Snježne, u 11,00 sati u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu, svetu Misu predvodio je mons.mr.Tomislav Šporčić generalni vikar biskupije i otočki župnik.

Na Misi je bilo posebno svečano jer u zajednicu krštenih primljeni su Snježana Tomaić i Gabrijel Marincel.

U svojon propovjedi mons.Šporčić osvrnuo se na današnje Evanđelje po Ivanu "Tko dolazi k meni neće ogladnjeti, tko vjeruje u mene, neće ožednjeti ". U čežnju za bresmrtnošću smrtnog čovjeka stanu sva ljudska nastojanja. Darom "kruha života" koji nam daje, Isus u nama budi moć traženja . Isusov dar rađa u nama potrebu za njim. Vjera se očituje kao trajno traženje Boga. Ne iz razočaranja i nesigurnosti u svijetu, nego iz čiste želje da se bude s Bogom Ono što je prolazno, zasićuje i postaje isprazno, samo božansko ne umara, nego uvjek otvara novomu. I želi uvjek više, Bog je pokazao brigu za svoj narod.

Današnja težnja čovjeka da zagospodari svojom sadašnjošću i budućnošću dobiva odgovor u mani. Za kršćane je važno vidjeti da nas Isus u molitvi ne uči tražiti od Gospodina sigurnost za budućnost, nego kruh za taj dan. I u Crkvi ljudi lako idu za onima koji nude posebne milosti, govore da čine čuda, vode k iscjeljenju, osiguravaju uspješnost, jamče blagostanje i sreću. Ti naizgled posebni darovi postaju znakom nerazumjevanja, zbog kojeg Isus doživljava razočarenje. Nesporazum o "kruhu" u Crkvi je uvjek živ i aktualan - kazao je u svojoj propovjedi mons.Šporčić.

Euharistijsko slavlje animirao je mješoviti crkveni zbor za za orguljama bio je prof.Renzo Devicili iz Verone ( inače otočki zet ).Brojač posjete:
267056
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016