ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Bilten Majke Božje Krasnarske 2012.
Odbor za svetište Mjake Božje Krasnarske svake godine uzdaje bilten za proslavu Velike Gospe na Krasnu a koji uređuje u ime Odbora za proslavu mons.mr.Tomislav Šporčić, generalni vikar biskupije.
Tako je prošlog tjedna izišao iz tiska bilten ( God.VII., br.1) koji donosi: Kršćanin je hodočasnik s Marijom. Marija je bila velika hodočasnica, Marija je bila prisutna kada se na Duhove rodila "Crkva hodočasnica",. Uznesena na nebo, na zemlji je nije napustila. "Ona majčinski ljubi Crkvu koja putuje svijetom prema Domovini..." piše u uvodniku mons.Tomislav Šporčić koji kaže kako je "Lijepa naša" umrežena Marijinim svetištima, crkvama i kapelama...Ona je Marijina zemlja, a hrvatski rod Marijin hodočasnički narod. Na kraju uvodnika mons.Šporčić poziva hodočasnike iz naše Gospićko-senjske biskupije našoj zaštitnici - Majci Božjoj Krasnarskoj.

Dr.Richard Pavlić župnik iz Senja govori o novom otkrivanju radosti vjere. Što bi to danas značilo za nas obične vjernike ? Pretpostavimo da redovito sudjelujemo u nedjeljnim misnim slavljima u našim župama.redovito se ispovjedamo, barem za velike blagdane. Trudimo se oko odgoja djece u vjeri. Sudjelujemo u životu župe. Povremeno idemo na hodočašća marijanska ili druga svetišta. Ne krije li se u tim riječima vrlo konkretna poruka nama danas ? Zar nije istima da nam se često događa da primamo svete sakramente, ali ubrzo kao da zaboravimo na njihov učinak u našoj nutrini? Upravo to može biti razlog zašto ne primjećujemo plodove sakramenta u našem životu i zašto nam se s pravom nekada nemože prigovoriti da smo formalisti - oni koji nešto čine samo radi običaja - forme. O lijeku protiv toga, o poticaju Pape i Sv.Augustina pročitajte u biltenu.

Mr.vlč.Marinko Miličević kancelar biskupije piše "Zahvalni Bogu vraćamo se okrepljeni vjerom " Pristupajući sakramnetima i okrepljeni Božjom riječju uspostavlja se živi odnos s Bogom: "Svako sakramentalno slavlje susret je sinova Božjih sa svojim Ocem, u Kristu i u Duhu Svetome, a taj susret zbiva kao dijalog, pomoću čina i riječi. Dalje mr.Miličević piše "Kako Prinjeti Gospodinu žrtvu zahvalnu ! "

Na kraju biltena je redosljed slavlja Velike Gospe 2012. Trodnevnu pripravu od 11. do 13. kolovoza predvodi mons.dr.Ivan Devčić, nadbiskup i metropolit riječki, a na svetkovinu Velike Gospe 15.kolovoza u 11 sati svečanu koncelebriranu misu predvodi mons.dr.Mile Bogović, biskup gospićko-senjski, a poslijepodne u 16 sati mladomisnik vlč.Ivica Tolla.

Bilten se može uzeti u svim crkvama Gospićko-senjske biskupije besplatno kao vodič za proslavu Velike Gospe na Krasnom 2012.

Brojač posjete:
267101
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016