ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Održana proba združenog zbora biskupije u Otočcu
Sinoć, 17.kolovoza u crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu u vremenu od 19,00 do 21,00 sati, održana je generalna proba združenog zbora biskupije koji vodi Ivan Prpić - Špika iz Senja , a za orguljama je maestro Milan Dukić iz Senja.

Na početku probe sve okupljene u Crkvi pozdravio je mons.mr.Tomislav Šporčić generalni vikar biskupije i otočki župnik, te se zahvalio svima koji su došli na probu združenog zbora, i kazao kako je to već tradicija da se svi zborovi u biskupiji okupljaju baš u Otočcu kao središtu biskupije.

Kako su na upjevavanje došli crkveni zborovi iz Senja, Gospića, Ogulina, Slunja i Otočca, a svi većinom poznaju pjesme koje će se pjevati ipak se prošla cijela misa od ulazne pjesme "Ti Kriste Kralj si vjekova", pjeva se Slava - Peranova, pripjevni psalam : O ljubavi tvojoj Gospodine pjevat ću dovjeka", Aleluja - Uskrsna radost, Prikazna : Jedan Kruh, Svet - Horvatov, Jaganjče - Horvatov, Pričest: 1. Hrvatski mučenici, 2. Uzmite jedite....nakon blagoslova Lijepa naša, a na odlasku, Lijane bijeli....

Program je vrlo zahtjevan i trebalo je dva sata da se sve utanači, a još je jedna generalna proba na sam dan proslave, Dana mučenika na Udbini, 25.kolovoza 2012. godine.

---------------------

Ove godine Dan hrvatskih mučenika slavit ćemo 25. kolovoza, tj. posljednju subotu u kolovozu, između Dana obilježavanja žrtava totalitarnih režima, posebno komunizma, i dana Krbavske bitke.

---------------------
Središnje slavlje započinje svečanim euharistijskim slavljem u 11.00 sati kojega, zajedno s drugim biskupima, predvodi gradišćanski Hrvat mons. Egidije Živković, biskup Željezna.


( Nakon probe zborova u dvorani Pstoralnog centra bila je počašćenje i okrijepa uz kolače i pića )
Brojač posjete:
265778
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016