ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Obilježen Dan policije
Povodom 29. rujna, blagdana svoga zaštitnika sv. Mihovila i Dana hrvatske policije, danas su u Otočcu u gradskom parku kod Spomenika hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata položeni su vijenci i zapaljene svijeće u znak sjećanja na sve poginule policajce i redarstvenike u Domovinskom ratu.

U nazočnosti roditelja i članova obitelji poginulih branitelja, uz predstavnike MUP-a, PP Otočac na čelu s načelnikom Mladenom Kranjčević, članove Udruga proizašlih iz Domovinskog rata, HVIDR-e Otočac, UHDDR-a Otočac, PJP "Sokolovi 1991" Otočac, DVD-a Otočac, na odavanju počasti bili su i zamjenici gradonačelnika Otočca Hrvoje Ostović i Tomo-Toša Orešković, te zamjenik načelnika Općine Brinje Joso Vuković i predsjednik Općinskog Vijeća Zlatko Fumić.

Nakon polaganja vijenaca u zank zahvalnosti svim poginulim hrvatskim braniteljima održana je i služba riječi i kratka molitva koju su predvodili mons.mr.Tomislav Šporčić generalni vikar biskupije i otočki župnik uz asistenciju vlč.Marija Vazgeč iz Krišpolja.

U 9,00 sati u crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu služena je misa zadušnica za sve poginule policajce i redarstvenike u Domovinskom ratu. Predvoditelj misnog slavlja bio je mons.Tomislav Šporčić u zajedništvu s vlč.Marijom Vazgeč.

U svojoj homiliji mons.Šporčić je naglasio posebnost arkanđela Mihaela koji je, kako je rekao, bliže Bogu nego svi drugi sveci. „Sv. Mihael postao je simbol svake uspješno okončane borbe“. Ime „Mihael“ naime dolazi od hebrejskog mi-ka-el, što znači: Tko je kao Bog. Župnik je istaknuo kako nam je svima potrebna Mihaelova pomoć u borbi protiv zla te podsjetio policajce da je njihova dužnost biti u službi slabijih i štititi ih kako bismo svi bili jednaki pred zakonom. „Štitite ustav, držite i poštujte sve zakone u društvu. Štitite red, a time i napredak u društvu. Pri primjeni zakona budite pravedni, ali ne zaboravite na milosrđe.“

Čuvajte ponos povijesti. Čuvajte svoje obitelji, budite radost jedan drugome! Na to nas posebno obvezuju naši branitelji, živi i poginuli. Na to nas obvezuju roditelji, koji su izgubili svoje sinove. Na to nas obvezuju djeca i supruge poginulih". Mi ćemo se kao narod moći očuvati, ukoliko se budemo napajali prije svega na Evanđelju. To je važno istaknuti posebno danas kada se kršćanske vrijednosti u našoj zemlji, nastoje obezvrijediti", ocijenio je dodavši međutim kako se unatoč tome zajedništvo različitih naroda gradi na temeljnim ljudskim i kršćanskim vrijednostima. Pozvao je zato policiju te sve druge vjernike da "obuku oklop pravednosti, uzmu vjeru kao štit, a da im kaciga bude riječ Božja".
Brojač posjete:
32004
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016