Sv.Nikola u Ličkom Lešću


U župi Ličko Lešće djece nema puno, ali su zato dobra pa ih Sveti Nikola povodom svog imendana redovno posjećuje u župnoj crkvi.
Njegov su doček i ove godine organizirali članovi župnog pastoralnog vijeća i KUU-e «Gacka», a u nabavci darova, budući da je kriza, morali su pripomoći mještani i obrtnici iz Lešća i Čovića.
Iako se ranijih godina Sveti Nikola običavao kolima u pratnji članova KUU-e «Gacka» provozati župom, na radost svih mališana koji bi ga vidjeli i koji bi se s njim slikali, jučer to nije bilo moguće zbog lošeg vremena. Djeca su se zato okupila u župnoj crkvi gdje su nakon službe riječi zapjevala pjesme dobrodošlice i prigodne recitacije kojima su dočekali dragoga gosta. Prigodni program osmislile su i vodile časna sestra Krešimira Vuleta i vjeroučiteljica Silvija Vašarević, a u podjeli darova i ovoga puta Svetom Nikoli je pripomogao njegov, ne baš najuzorniji ali vjerni pratitelj, Krampus. «Nije on ni tako loš» čuli smo među ostalim u jednoj od recitacija «Da nije njega tko bi pomogao Svetom Nikoli darove nositi ?!». To se pokazalo točnim, naime nestašni i ne osobito pristojni gost svojim je dosjetkama i postupcima uveseljavao dječicu gotovo jednako koliko i Sveti Nikola darovima, a na kraju je zaključio «što ću …- toliko je zla u svijetu da sam ja ove godine odlučio biti dobar»Josipa Jergović Baklaić
Brojač posjete:
220880
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016