ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Misa zadušnica za pripadnike 133.brigade
Danas, 19.listopada prigodno je obilježena 21. obljetnica od osnutka 133. br. HV-a.
Svetu Misu zadušnicu u 9,30 sati predvodio je mons.mr.Tomislav Šporčić generalni vikar biskupije i otočki župnik u crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu.

Na Misi uz pripadnike 133.br.HV pukovnike Davora Peitel, Dragu Bilović i Ivicu Brajković, bojnika Dinka Sekulu i Franju Jankovića, satnika Petra Kostelac bili su i župan ličko senjski Milan JUrković, načelnik PU Ličko senjske Ante Podnar sa suradnicima, načelnik PP Otočac Zvonko Vrban sa suradnicima, predstojnik Ureda gradonačelnika Otočca Petar Janković sa suradnicima, učesnici brigade iz Raba, Krka, Rijeke, Senja...

Uvodeći u misno slavlje, mons.Šporčić je pozdravio sve nazočne. U svojim razmišljanjima župnik je zahvalio braniteljima - Nema veće ljubavi od ove kad netko položi život svoj za prijatelje svoje. Stoga se molimo za njih i prikazujemo ovu misu da ih dobri Bog nagradi za njihovu nesebičnu ljubav. Hvalevrijedno je da se ovakve obljetnice slave, tim više što je riječ o ljudima čije je ideale, nadahnute vjerom prema Bogu i ljudima, svijet uvijek cijenio i na njima se nadahnjivao. Svaki se čovjek nalazi na raskrižju izbora i stvaranja povijesti: Hoće li biti čovjek mraka i nasilja, mržnje i laži, ili čovjek svjetla i dobrote, ljubavi i istine, čovjek svetosti, graditelj mira i ljubavi, ili graditelj nemira i mržnje, ovisi samo o čovjeku.

Euharistijsko slavlje animirao je dječji zbor a za orguljama bila je s.Ljubomira Lešić.

Poslije misnog slavlja održana je komemoracija kod spomenika hrvatskim braniteljima Domovinskog rata, zapaljene su svijeće,i položeni vijenci, a mons.Tomislav Šporčić je predvodeći molitvu podijelio odrješenje za mrtve. Uz zvukove "Tišine" odana je počast poginulima.

Brojač posjete:
30361
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016