ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Blagdan je Svih svetih
Današnji dan u znaku je obilaska grobova, paljenja svijeća i polaganja cvijeća – u znak sjećanja na naše drage, koji nažalost, više nisu s nama, ali i u znak sjećanja na sve poginule hrvatske branitelje.

Danas je, naime, blagdan Svih svetih, u narodu nazvan Sisveti ili Sisvete. Svetkovina je to kojom se slave svi sveci, kako oni koji su već kanonizirani, tako i oni koji to još nisu.

Sveta Misa u župnoj crkvi Presvetog Trojstva služena je u 9,00 sati a predvoditelj misnog slavlje bio je otočki župnik i generalni vikar biskupije mons.mr.Tomislav Šporčić.

U svojim razmišljanjima župnik istaknuo je, među ostalim, kako se Crkva danas želi spomenuti svih onih koji su otišli s ovoga svijeta, za koje vjerujemo da su ostvarili biti u Kristu – da su ostvarili svoju posmrtnu milost u pravom smislu riječi, ali ih Crkva nije službeno proglasila svetima. To je značaj današnjeg dana, jer kroz cijelu liturgijsku godinu Crkva već slavi svece za koje vjeruje da su već u Bogu. Pozvao je stoga vjernike na razmišljanje o vlastitoj svetosti i njenom ostvarivanju u svom životu te da današnji blagdan bude poticaj na razmišljanje o tome jesmo li na Kristovom putu…

Euharistijsko slavlje animirao je zbor mladih a za orguljama bila je s.Ljubomira Lešić.
Brojač posjete:
2574934
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016