ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Blagoslov mrtvačnice na Poljicima
Danas, 1.studenog, na dan Svih Svetih s početkom u 11 sati služena je sveta Misa u crkvi BDM na Poljicima koji je predvodio mons.mr.Tomislav Šporčić generalni vikar biskupije i otočki župnik.

Po vrlo kišnom vremenu okupilo se mnoštvo vjernika na misu kao i veliki broj ministranata.

U svojim razmišljanjima župnik je istaknuo kako nebrojeno mnoštvo spašenika okuplja i blagdan Svih svetih. Svi oni koji su pošteno živjeli na zemlji sada su sveti u nebu. Svi mi sudjelujemo na stotinu najrazličitijih načina u ljubavi prema Bogu i ljubavi prema bližnjemu. Kod nekih je ta ljubav bila nešto izvanredno, kao da su samo za nju živjeli te su dosegli herojski stupanj, takve je Crkva proglasila svetima i štuje ih sa svojim vjernicima tijekom godine. Naravno, daleko je veći broj onih koji nisu službeno proglašeni svetima - ovo je blagdan svih: i onih koji su živjeli i onih koji žive jer je blagdan zajedništva i duhovnih dobara. Sveci su nam prijatelji, zaštitnici, zagovornici, uzor ispravnog života koji vodi u vječnu radost pred Gospodinom. I danas ima malih i velikih svetaca, možda čak i među namaSvetost je nešto normalno i lijepo, korisno i dobro. Nekad se mislilo da je svetost samo za izabrane, za svećenike, časne sestre, biskupe, a nikako za obične ljude. Mislilo se da biti svetac znači imati nasmrt ozbiljno lice, stalno sklopljene ruke i nakrivljenu glavu.

Pučko pjevanje predvodila je č.s.Ljubomira za orguljama.

Poslije svete mise na kojoj su bili i gradonačelnik Otočca Mario Barković, predsjednica GV Slavka Bogdanić i direktor Komunalca Otočac Nikola Dasovipć okupljeni puk uputio se do novoizgrađenje mrtvačnice koju je zajedno sa novim dijelom groblja blagoslovio mons.Tomislav Šporčić.

Pritom je za sve umrle na Poljičkom groblju mons.Šporčić uputio molitvu za odrešenje grijeha te blagoslov groblja.
Brojač posjete:
30393
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016