ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Treća adventska nedjelja - Nedjelja Caritasa
NEDJELJA CARITASA
Danas, 12. prosinca, pod geslom "Volim obitelj", obilježavamo Nedjelju Caritasa. Današnja milostinja, kao i vaši novčani prilozi idu za potrebe Caritasa.Trećom nedjeljom došašća ulazimo u samu srž priprave za Božje rođenje. Spremaš li, prijatelju, svoje srce za čudo svete noći?

Treća svijeća simbolizira radost. Kršćanin je čovjek radosti. Sveti Pavao nam u poslanici Filipljanima poručuje: «Radujte se u Gospodinu uvijek! Ponavljam: radujte se! Blagost vaša neka je znana svim ljudima! Gospodin je blizu!» (Fil 4, 4-5). Ako postoji obilježje koje dolikuje svakom kršćaninu onda je to upravo radost. Sama riječ «evanđelje» dolazi od grčke riječi evangelion koju prevodimo kao «dobra vijest, radosna vijest, blagovijest». No, što znači biti radostan? Konkretno: biti radostan u došašću?

Nedjeljno evanđelje: Mt 11, 2-11.
Evanđelje nam govori o Ivanu kojeg je Herod bacio u tamnicu. Čuo je za velika Isusova djela te je, čini se, postao nestrpljiv što Isus ne nastupa kako je on to navijestio u svojoj propovjedi: ognjenim sudom nad grešnim svijetom. Šalje svoje učenike k Isusu da ga pitaju: "Jesi li ti onaj koji ima doći…?" Isus mu citatom iz proroka Izaije poručuje da se sve događa po Božjem planu… On visoko cijeni Ivana, ali daje do znanja da još nije dosegao razinu kraljevstva Božjega koje je nastupilo da se spasi što je izgubljeno. Zar nismo i mi često nestrpljivi pa postavljamo pitanja slična Ivanovu? Dokle će Bog još ovo ili ono trpjeti? Nije naše da Bogu propisujemo što mu je činiti, nego smo pozvani da vršimo djela mesijanskog vremena, da - po našoj zauzetoj ljubavi - "slijepi progledaju, hromi hode, gubavi se čiste…" Ne samo u duhovnom smislu, nego konkretno - kao i kod Isusa. Ako je istina da je "i najmanji u kraljevstvu nebeskom veći od Ivana" onda i najmanje dobro djelo učinjeno bližnjemu radi ljubavi Kristove vrijedi više od najoštrije osude zloga svijeta. Danas je Nedjelja Caritasa - djelotvorne ljubavi.

Brojač posjete:
30250
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016