ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Svetkovina Duhova - tri krštenja u župi
Svečanu svetu misu na blagdan svetkovine Duhova u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu, danas 19.svibnja, u 11 sati predvodio je mons.mr.Tomislav Šporčić generalni vikar biskupije i otočki župnik.

Danas je bilo posbeno svečano jer su u zajednicu krštenih primljeni Ivanja-Madgalena Kostelac, Sandro Tonković i Rafaela Šimatović.

Molitva znači čuti što Bog govori, ako čujemo što Bog govori onda ćemo i znati što reći Bogu. Duh Sveti silazi na svakoga od nas. Duh postoji stoga što postoji i Isusova smrt kao pre-davanje svoga vlastitog života za mnoge. Bez žrtve i nesebične ljubavi Gospodinove nema novog Duha. Duh se obećava onom vjerniku koji s povjerenjem pristupa Isusu i nasljeduje ga. Bez okretanja prema Bibliji, bez odvraćanja od grijeha, od geoizma i mržnje, Isus Krist kao načelo života ispunjena Duhom ne dolazi u ljudsko srce, niti danas - kazao je župnik u svojim razmišljanjima.

I Bog nam često govori u tišini. U situacijama u kojima ne nadglasavamo njegov glas i njegov poziv, nego smo pripravni slušati ga - u takvim smo situacijama u stanju istinski slaviti Duhove. Duh Božji djeluje i u tišini i poziva nas da svijet promatramo novim očima, da napustimo stare staze i da se obratimo. Duh je Božji stvorio Crkvu kao znak svoga djelovanja. Rođendan Crkve slavimo danas na Duhove. Bit Crkve nije samo u tome da bude institucija suvremene riječi, nego još više u svjedočenju vjere njezinih članova u svakidašnjem životu: u tihoj molitvi, u naklonosti i brizi za nekog bolesnika, u glasu i odluci savjesti. Stoga je svaki kršćanin duhovan čovjek, to jest čovjek prožet i prosvjetljen Duhom Božjim - zaključuje mons.Šporčić.

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor predvođen s.Ljubomirom Lešić a za orguljama bila je prof.Branka Bernardi.

( Krštenje Rafaela Šimatović )

( Krštenje Sandro Tonković )

( Krštenje Ivanja-Magdalena Kostelac )
Brojač posjete:
30462
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016