ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Pokopan svećenik vlč.Josip Malnar
Dana 29.svibnja je na mjesnom groblju u župi Prezid (Gorski Kotar) pokopan svećenik vlč. Josip Malnar, župnik Plešca i Čabra.

Isti je rođen prije 63 godine u Prezidu. Osnovnu školu završio je u Prezidu, a gimnaziju u Pazinu te teologiju u Rijeci. Za svećenika je zaređen 1977. godine Kao svećenik službivao je u Ogulinu, Kržpolju, Vratniku, Dramlju, u Tršću, i posljednje vrijeme u Prešcima i Čabru. Odlikovao brigom i pastoralnom zauzetošću. Volio je narod za koji bi mu bio povjeren. Imao je osobitu sklonost čitanju i proučavanju filozofiskih djela. Dugi niz godina nosio je križ narušenog zdravlja. Sa svećenicima se odnosio kolegijalno i prijateljski. I nakon što je ostao raditi u Riječkoj nadbiskupiji nikad nije prestao imati veze sa vjernicima i svećenicima Gospićko-senjske biskupije.

Sprovoddne obrede u Prezidu predvodio je riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić uz koncelebraciju većeg broja svećenika. Nadbiskup Devčić je u svojem govoru istaknuo mnoge kvalitete vlč. Malnara. Biskupa mons. dr. Milu Bogovića na sprovodu je zastupao generalni vikar mons. Tomislav Šporčić. Isti je pročitao biskupovo pismo u kojem je izražena sućut majci, braći i sestrama i drugoj bližoj i daljnjoj rodbini. Dana 3.- studenog 1991. biskup Bogović je u društvu s pok. vlč. Malnarom obišao čitavu ličku bojišnicu. Na sućutno pismo biskupa Bogovića mons. Šporčić je dodao nekoliko rečenica svojih osobnih životnih okolnosti koje su ga povezivale s pokojnim Malnom te istaknuo njegovu osobitu kvalitetu druženja i susretanja sa svećenicima. Na sv. Misi u Prezidansoj crkvi bilo je mnoštovo naroda iz samog Prezida te okolnih župa Čabra i Prezida. I ova smrt jednog svećenika - radnika u vinogradu Gospodnjem sve poziva na molitvu da Bog podari svojoj crkvi novih svećeničkih zvanja. Na to je sve pozvao i nadbiskup Devčić. A pok. vlč. Malnaru neka Gospodin bude nagrada za sve dobro što je učinio u svom svećeničkom životu i radu.
Brojač posjete:
26683
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016