ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Međudekanatski sastanak u Gospiću
U Gospiću je 3. lipnja 2013. održan godišnji međudekanatski sastanak, na kojem su sudjelovali gotovo svi svećenici gospićkog, otočkog i senjskog dekanata. Nakon molitve Srednjega časa u katedrali, razmatranje o aktualnosti Godine vjere održao je mons. Mile Čančar, gospićki župnik i dekan.

Radni dio susreta, koji je vodio generalni vikar mons. Tomislav Šporčić, nastavljen je u dvorani biskupijskoga Caritasa. Glavna tema odnosno najvažniji sadržaj dnevnoga reda bio je završetak pastoralne godine 2012/2013. i planiranje nove pastoralne godine od geslom "Odgoj za slobodu u znaku križa". Mons. Šporčić je najprije izvijestio o tijeku i završetku ovogodišnjeg Tečaja vjere za župne suradnike, koji se održao u Otočcu. Iznio je također nekoliko prijedloga o nastavku takvog oblika teološke izobrazbe naših laika. Potom je izložio mogućnosti proslave Sv. Jelene u Rakovici, u nedjelju 18. kolovoza, koja bi bila također biskupijsko slavlje i obilježavanje 1700. obljetnice Milanskog edikta. Budući da je taj blagdan također veliki hodočasnički "zbor" slunjskoga kraja prijedlog je da se na glavnu župnu misu pozove kardinala Bozanića ili predsjednika HBK, a poslijepodnevno euharistijsko slavlje, koje bi predslavio domaći biskup, bio bi ujedno godišnji biskupijski susret roditelja i supružnika. Treći dio te točke bio je posvećen godišnjem biskupijskom ministrantskom susretu, koji će se održati 17. lipnja također u Rakovici, a za koji je povjerenik za ministrante don Anđelko Kaćunko iznio prijedlog programa.

Posljednja točka radnog susreta imala je nekoliko tema: biskupov poziv da svi župnici provjere točne granice svojih župa, nakon čega će se izraditi precizna karta biskupije; u ispovijedanje na slavlju Velike Gospe na Krasnu potrebno je da se uključe svi svećenici koji mogu; duhovne vježbe za svećenike održat će se u Mukinjama početkom srpnja i u Lovranu početkom rujna; svećenički dan odnosno metropolijski susret svećenika održat će se 24. lipnja u Gorskom Kotaru i bit će posvećen petorici ubijenih svećenika, a započet će u Delnicama. Na kraju je biskupijski ekonom vlč. Nikola Turkalj svećenicima iznio neke važne pojedinosti glede legalizacije crkvenih objekata.

Susret je završen bratskim objedom u župnoj kući. ( A.K.)
Brojač posjete:
27370
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016