ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Krštena Vita Marković
Danas, 16.lipnja, na jedanaestu nedjelju kroz godinu u župnoj crkvi Presvetog Trojstva središnje euharistijsko slavlje predvodio je mons.mr.Tomislav Šporčić generalni vikar biskupije i otočki župnik.

U svojim razmišljanjima župnik se osvrsuo na današnje Evanđalje, te kazao: A kako bi se Božje milosrđe pokazalo kad ne bi bilo grijeha? Tek na toj tamnoj pozadini vidimo kako je ono svijetlo i lijepo. Grijesi su itekako pravi i teški, ali je i opraštanje pravo i iskreno. Samo jedno griješan čovjek ne može učiniti: ne može sam sebi oprostiti grijehe koji mu opterećuju savjest, čak ni onda kada su oni ostali posve sakriveni od drugih ljudi. Opraštati grijehe može samo Bog. Čovjek može optuživati griješnike zbog grijeha i pozvati ih na pokoru i obraćenje, kako su činili proroci i apostoli. Čovjek može upirati prstom u tuđe grijehe, kako to mnogi čine, da bi sebe prikazali boljima nego što jesu. Čovjek može iskreno priznati svoje grijehe, oplakivati ih i činiti za njih pokoru. Čovjek može donjeti odluku da će se čuvati grijeha i griješnih prigoda u kojima bi mogao počiniti isti. Čovjek može čak oprostiti zlo i grijeh koji mu je netko učinio, ma kako velik on bio, pa čak i zaboraviti nepravdu koja mu je nanesena i prepustiti sud Bogu. Čovjek može naći mir samo kada je grijeh okajan, kada mu je on oprošten. Grijeh nije nešto bezazleno, s njime se nije igrati. Ali nije ni grijeh neoprostiv i ne mora ga čovjek dovjeka nositi u duši. Čak ni najteža čovjekova zloća ne može postaviti granice Božjoj dobroti i milosrđu. Samo Bog se može izdići iznad čovjekova grijeha i voljeti čovjeka i kada je grješnik, iako ne voli njegova grijeha. Kajanje je spasilo mnoge, i nas spašava iskreno pokajanje za grijehe.

U župnu zajednicu krštenih priljena je djevojčica Vita Marković.
Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor pod vodstvom s.Ljubomire Lešić a za orguljama bila je prof.Branka Bernardi.
Brojač posjete:
22643
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016