ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Završen ovogodišnji Tečaj vjere
Dana, 22. lipnja, u Pastoralnom centru u Otočcu održan je završni susret ovogodišnjeg Tečaja vjere za njegove sudionike. Susret je organizirao i sazvao voditelj mons. Tomislav Šporčić. Susret je započeo molitvom Trećeg časa, a nakon toga slijedilo je razmatranje o molitvi kojeg je održao mons. mr. Tomislav Rogić, župnik i dekan udbinski. On je istakno važnost molitve ali također o molitvi kako se o njoj može govoriti na temelju biblijskih tekstova. I upravo s analizom tih tekostva najbolje se uočava koliko je molitva gotovo istoznačna s pojmom biblijskog vjernika. Nakon ovog razmatranja prisutnima se obratio i biskup mons. dr. Mile Bogović. Biskup je naglasio svoje zadovoljstvo s ovim Tečajem te s brojem koji je ovaj Tečaj okupio značaja broj vjernika s raznih strana naše biskupije.
Biskup Bogović je usput izvjestio o svečanosti svećeničkog ređenja Josipa Šimatovića koje će biti na Petrovo, 29. ov. mj. u Senju te je preporučio da se moli za ređenike i općenito za duhovna zvanja u našoj biskupiji. Upoznao je sudionike i sa tri važna događaja koja će se dogoditi u našoj biskupiji a imaju anacionalno značenje. Bit će to proslava 1700. godišnjice od Milanskog edikta 313. godine kojim je car Konstantin Veliki dao kršćanima slobodu a proslavit će se u Rakovici na sv. Jelenu 18. kolovoza o. g. Drugo bit će proslava Dana hrvatskih mučenika na Udbini, 31. kolovoza o. g. i treće bit će Udbinski pogovori s dvadesetak stručnjaka s raznih područja i to 9. rujna o. g.

U nastavku susreta Mateja Posavi je iznijela analizu ankete koja se je provela sa sudionicima Tečaja. A tema ankete bila je podjeljena na 10 pitanja. Na anketu je odgovorilo nešto više od 50 % sudionika. Svi su se pozitivno i pohvalno izjasnili o održanom Tečaju te izrazili spremnost da i dalje nastave s pohađanjem ovog Tečaja, a poradit će na tome da i druge animiraju i oduševe za ovo sudjelovanje.

U završnom dijelu susreta sudionici su se podijelili u dvije grupe te nastavili s iznašanjem svojih iskustava, prijedloga i želja. Može se reći da je s potpunim odobravanjem usvojen prijedlog da se s Tečajem nastavi i u idućim godinama. Na samom kraju voditelj Tečaja mons. Šporčić predložio je da u organiziaciji Tečaja Mateja Posavi vrši službu tajnice. I taj prijedlog je jednodušno prihvaćen. Susret je završio zajedničkim ručkom u restoranu "Bumerang" u Vivozima.
Brojač posjete:
34862
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016