ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Svećeničko ređenje u senjskoj katedrali
Senj, (IKA) - U subotu 29. lipnja na blagdan svetih apostola Petra i Pavla u senjskoj katedrali Marijina Uznesenja gospićko-senjski biskup Mile Bogović zaredio je dvojicu đakona Nikolu Pršu i Josipa Šimatovića za svećenike. Svečanost je uzveličalo tridesetak svećenika mjesne biskupije kao i Riječke nadbiskupije te desetak bogoslova. Misu na staroslavenskom kako i dolikuje katedrali u kojoj se u povijesti glagoljalo kao jedinoj u Katoličkoj Crkvi uzveličao je katedralni zbor iz Senja. Među brojnim vjernicima bilo je mnoštvo hodočasnika iz Otočca i Kosinja.

Uvodeći đakone Nikolu Pršu iz Kosinja i Josipa Šimatovića iz Otočca u red prezbitera biskup Bogović je istaknuo četiri bitne stvari u svečanom činu primanja sakramenta svećeništva. To su dan sv. Petra i Pavla, Godina vjere u kojoj ulaze u svećenički red, 1700. obljetnica Milanskog edikta kojim je Crkvi dana sloboda kao i dan uoči ulaska Hrvatske u EU. Ne brinite se oko vlastitih karijera već budite nastavljači djela Isusa Krista te stalno širite svjedočanstvo vjere. Pazite da ne nestane ulja u vašim svećeničkim svjetiljkama, poručio im je biskup te istaknuo da nikada ne zamjene križ kao simbol pobjede nekim drugim. Uoči skorog ulaska u europsku zajednicu naroda i vi svojim djelovanjem pomozite da Europa osvijesti svoju kršćansku dušu i korijene. Riječju i primjerom izgrađujte Božju kuću, zaključio je biskup te ih polaganjem ruku uveo u red prezbitera.

Zahvalu je na kraju u ime župe Senj uputio mladomisnicima Ivan Prpić Špika a u ime mladomisnika zahvalu je uputio Josip Šimatović.

Mladomisnici Nikola i Josip ( foto Vlado Sarkotić )

Polaganje ruku ( Foto Vladimir Sarkotić )

U Senj na svečanost svećeničkog ređenja iz Otočca i okolnih župa došao je veliki broj vjernika. Neki su bili i u narodnim nošnjama kao i ova grupa iz Sinca zajedno s č. s. Ljubomirom Lešić.

Brojač posjete:
27360
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016