ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Ratni veterani iz Zagrebačke županije u Gackoj
Hrvatski vitezovi - Ratni veterani 1991. Zagrebačke županije iz Općina Dugo Selo, Brckovljani, Ježevo i Rugvica predvođeni predsjednikom Udruge Ivanom Šafran i načelnikom Općine Brckovljani Željkom Fundek , te poduzetnikom u ruralnom turizmu Darko Matezović danas oko 10,30 sati položili su cvijeće i zapalili svijeće kod Spomenika hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata u Otočcu.

Branitelje je dočekao koordinator Tomo Bukovac-Butina, a iste su ispred župne crkve Presvetog Trojstva dočekali i pozdravili predsjednik GV Otočca, Slaven Prpić i potpredsjednik GV Otočca Josip Grčević te im zaželjeli dobrodošlicu u naš Grad i kraj.

Nakon polaganja cvijeća i molitve kod Spomenika braniteljima, ratni veterani - branitelji su posjetili i župnu crkvu Presvetog Trojstva gdje im je dobrodošlicu poželio mons.mr.Tomislav Šporčić generalni vikar biskupije i otočki župnik koji je branitelje upoznao s povjesti župe, od spominjanja Grada Otočca na Baščanskoj ploči do danas.


Potom su branitelji razgledali Muzej Gacke u Otočcu, te nastavili put na izvor rijeke Gacke Majerovo i Tonković vrilo, a u poslijepodnevnim satima obići će Kuterevo gdje će nastaviti sa druženjem.

( branitelji s pozornošću prate izlaganje mons.Tomislava Šporčića)

( Prvi s lijeva: Načelnik Općine Brckovljani Željko Fundek, predsjedknik GV Otočca Slaven Prpić, u drugoj klupi - prvi s lijeva: potpredsjednik GV Otočca Josip Grčević )

Branitelji iz Zagrebačke županije koji su u tijeku domovinskog rata djelovali na Ličkom ratištu danas su posjeitli i župnu crkvu u Otočcu te zažaaljeli imati uspomenu s ovog izleta - hodočašća iz župne crkve u Otočcu.
Brojač posjete:
34859
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016