ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Župnik sa suradnicima proslavio imendan
U nedjelju, 7. srpnja o. g. u Župnom pastoralnom centru u Otočcu, župnik i genralni vikar mons. Tomislav Šporčić proslavio je svoj Imendan. Sv.Toma, ap. slavi se 3. lipnja. No, to je bio radni dan zato se susret i češćenje odgodio za jučerašnju nedjelju.

Na ovaj susret bili su pozvani članovi Župnog pjevačkog zbora na čelu s prof. Brankom Bernardi i č.s. Ljubomirom Lešić. Osim pjevača župnik je posebno istaknuo suradnike u župnom vjeronauku, suradnike u medijskoj djelatnosti župe te suradnike na uređnju okolišta Crkve i župnog stana. Osim ovih sudjelovali su i župnikovi prijatelji i najbliži od rodbine.

Na početku susreta podpredsjednik Poslovnog odbora Pastoralnog vijeća prof. Ivan Gomerčić u ime prisutnih i svih drugih župljana čestitao je župniku imendan istaknuvši njegovo zalaganje na mnogim pastoralnim aktivnostima na razini župe ali i kao gerenalnog vikara i na razini biskupije. U Otočcu se njegovim zalaganjem i inicijativama svako toliko priređuju susreti biskupijskog značenja. A u prošloj pastoralnoj godini u dogovoru s biskupom mons. Milom Bogovićem u Otočcu je održavan Tečaj vjere za župne suradnike iz čitave biskupije. S ovim Tečajem će se nastaviti i idućih godina. Teško bi bilo nabrojiti sve aktivnosti koje pokreće i vodi mons. Šporčić. Stoga uz čestitku za njegov Imendan želimo mu dobro zdravlje i još mnogo uspjeha u njegovoj svećeničkoj djelatnosti, zaključio je prof. Gomerčić.

U odgovoru na izrečenu čestitku mons. Šporčić se zahvalio na lijepom riječima. On se je zahvalio i svima da su se odazvali na poziv i dođšli na ovaj susret i zajedništvo. Zahvalio je posebno Pjevačkom zboru koji gledajući liturgijski radi na "istoj brazdi" crkvenosti i slavlju Kristovog otajstva - tajni vjere. Euharistisko slavlje, osobito nedjeljno je vrhunac zajedništva svih vjernika. Stoga to zajedništov treba biti popraćeno pjevanjem, klicanjem, duhovnom radošću. Župnik je pozvao i druge - sve koji mogu da se pridruže takvom pjevanju.

Osoobitu zahvalnost, reče župnik moramo imati onima koji redovito, nakon nedjeljnih sv. misa primaju vjeroučenike po razredima te im kratko posvješćuju ono što su čuli, vidjeli i doživjeli na sv. misi. Koji nastoje djecima priližiti začenje blagdana koji su u sljedećem tjednu i općenito o svemu što im priližava kršćanski - vjernički život u njihvoj dobi. Suradništovo sa Župnikom najbolje pomaže u održavanju veze sa svom Crkvom, kako onoj na razini župne zajednice, ali i biskupijske zajednice. Susretuje nazočio kao član ŽPV i član BPV dosadašnji gradonačelnik g.Mario Barković i također kao član ŽPV-a sadašnji dogradonačelnik g.Nenad Janković. Svaktko može, unatoč svojih slabosti, učiniti nešto lijepo i dobro. A svako učinjeno dobro je na svoj način paljenje svjetla na putu ovozemaljskog života koji je često obavijen tamom. A tama se pobjeđuje svijetom odnosno dobrim djelom. Pozvani smo činiti ta dobra djela dok imamo vremena.


( Suradnici: Milan Kranjčević, dr.sc.Joso Brajković, Nikola Dasović.....)

Čitavi susret bio je prožet pjesmom i ugodnim razgovorom. Pjevači su u znak siječanja na ovaj dan župniku darovali ručni sat s posvetom. Srdačna im hvala!
Brojač posjete:
22306
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016