ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Završava trodnevnica u čast mladomisnika Josipa Šimatović
Dana, 20.srpnja, u 18,30 sati u crkvi Bezgrešnog Začeća BDM na Poljicima svetu misu slavio je vlč.Dino Rupčić kapelan u Ogulinu u zajedništu s mladomisnikom vlč.Josipom Šimatović. Poslužitelj oltara bio je bogoslov Domagoj Perišić.

U svojoj emotivnoj propovjedi vlč.Dino je kazao kako danas slavimo zadnji dan trodnevnice pred mladu misu vlč.Josipa domaćeg sina Gacke doline.

Nakon sjemeništa, bogoslovije, đakonskog praktikuma vaš Josip postao je svećenik. Da baš tebe Josipe Isus nije odabrao ovog događaja nebi ni bilo, Bog je tako htio i podario ti život preko tvoje majke, a ti se u znak zahvalnosti odazivaš se " Evo me Gospodine" poput Marije kako si i uzeo u geslu. Vjerujem da si se poveo zahvalnošću Marijom i majka tvoja te dala Bogu i Djevici. Uzimaš Mariju za zaštitnicu da budeš njezin sin svećenik po Božjem srcu. Budi toga svjestan dok budeš izgovarao slaveći Svete tajne na oltaru i živeći svoje svećenstvo da uvijek poput Marije budeš poslušan volji Božjoj i što god Bog od tebe tražio vjeran budi do kraja - kazao je vlč.Dino.

Euharistijsko slavlje uveličao je crkveni zbor mladih VIS "Trinitras" Otočac, a svečanost je uveličala i dugogodišnja profesorice pjevanja i orgulja na Institutu za crkvenu glazbu, prof. s. Cecilija Pleša, mezzosopran, redovnica je Družbe sestara Naše Gospe u Zagrebu inače rođena u Ramljanima ( Otočac ).

Na kraju Mise održana je prigodna akademija majkama u čast koju je vodila prof.Vesna Kostelac koja je biranim riječima govorila prigodne stihove mladomisniku Josipu. Članovi zbora mladih također su čitali prigodne pjesme i recitacije, zbor - VIS "Trinitras" je kroz pauze pjevao, a na početku akademije i na kraju sve prisutne je svojim pjevanjem i glasom oduševila s.Cecilija Pleša.

Na kraju akademije vlč.Josip Šimatović i mons.Tomislav Šporčić, župnik i generalni vikar biskupije zahvalili su svima koji su uložili svoj trud za večerašnji događaj za našu župnu zajednicu.
Brojač posjete:
34869
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016