ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Krštena Dorotea Delač
Dana, 11.kolovoza o. g. na 19. nedjelju kroz godinu u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu pod sv.Misom u 11 sati krštena je Dorotea Delač, kći Vedrana i Ivane r. Kostelac iz naselja Prozor br. 10 b. Svečanosti krištenja Mise prisustovala je brojna rodbina, a posebno su bili razdragani oni najbliži, Vlado i Vera Delač jer su dobili prvo unuče. Bila je prisutna i druga baka tj. majka Ivane. Čestitamo roditeljima i rodbini. Djetetu Dorotei je kumovala Vedranova sestra Anamarija.

Na misi je župnik govorio o strahu i bojazni koji je ljudskoj naravi prirođen, pa i onda kad želi biti bliz Bogu. Saznanje da je Bog savršen i svet pojačava ljudski osjećaj grješnosti i slabosti. Kod nekih vjernika je i previše naglašeno. Iako je potreban i dobar strah Božji. Znamo da se on navodi kao jedan od sedam darova Duha Svetoga. No, što više razvijeamo ljubav prema Bogu da je manje naglašen onaj negativni strah. U ljubavi nema straha. Ljubav nadvladava svaki strah. Grijeh koji čovjek čini može uzrokovati strah i bijeg od Boga. Čitamo već na prvoj stranici Sv. Pisma kako je Adam bježao kad je sagriješio. No, Bog ga traži i zove k sebi. Amadm osjeća da je slab i "gol" pred Bogom pa se skriva. Novi zavjet po Isusu Kristu na osobiti način premošćuje razdaljinu koja je nekako prirođena našoj ljudskoj naravi. Po sakramentu krštenja, a kasnije i po sv. ispovijedi čovjek se vraća u zagrljaj Božje ljubavi i Božje zaštite.

Na sv. Misi u 11 sati pjevanje su predvodili naši redoviti pjevači, a na orguljama ih je pratio naš mladi orguljaš i ministrant Kristijan Pajdaković. Činio je on to sasvim dobro i sigurno. Ali on je to činio i na misi u 9 sati kad su mali pjevači, kojih je u ovo ljetno vrijeme premalo. No, redovito priskoči u pomoć netko od starijih i tako opet bude dobro. Kristijane samo naprijed.

Česitamo !

mons.Tomislav Šporčić
Brojač posjete:
31948
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016