Povjesno-znanstveni skup u župi Zavalje
Danas, 17. kolovoza u župnoj crkvi Sv. Franje u Zavalju bila je sv.Misa za pok. Milu Ivančića te povijesno - znanstveni skup "Župa Zvalje od Svištovskog mira 1791. do danas". Predvanja su imali dr. sc. Ivan Dujmović o "Župa Zavalje u Kraljevini Jugoslaviji" i dr.sc. Mujo Begić "Uloga obitelji Kulenović u Kraljevini Jugoslaviji". Sv. Misu u župnoj crkvi i molitvu odrješenja na groblju u Zavalju predvodio je mons. Tomislav Šporčić, generalni vikar biskupije.
Na misi je sudjelovalo preko 100 osoba,što domaćih vjernika što gostiju s raznih strana Domovine. Sv. Misu je koncelebrirao župnik vlč. Mile Šajfar i oci franjevci koji su nanovo došli za župnika i župnog vikara u župu Bihać.

Prije sv. Mise u župnoj crkvi vjernici Zavlja sa svojim gostima zavaljčanima iz Zagreba i drugih krajeva Hrvatske, s vlč. Milom Šajfarom župnikom, s oo. franjevcima iz Bihaća, te generalnim vikarom mons. Tomislavom Šporčićem pošli su na groblje na Zavalju i kod groba vlč. Mile Ivančića izmolili molitvu odrješenja za njega i sve pokojne zavaljčane kopane na ovom groblju kao i na drugim grobljima u domovini i svijetu, te posebno one za čije se grobove nezna.

( Grob vlč. Mile Ivančića zajedno s njegovim roditeljima )

( Sv.Misa u župnoj crkvi Sv. Franje u Zavaljima. Prisutni pristupaju sv. Pričesti. )

( U prvom redu su mons. Tomislav Šporčić, dr. sc. Mujo Begić koji će održati predavanje o temi: "Uloga obitelji Kulenović u Kraljevini Jugoslaviji" i predsjednik Udruge bivše općine Zavalje Želimir Prša )


Brojač posjete:
129709
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016