Profesori i učitelji na prijemu kod župnika
Profesori i učenici Srednje škole u Otočcu pobožno i sabrano sudjelovali su na Bogoslužju Službe Riječi u župnoj crkvi u Otočcu na prvi dan škole, 2. rujna o. g.

Župnik je u svojoj homiliji naglasio važnost naše molite da nam Bog date "pronicavost srca" kako je to molio i mladi Salamon kad ga je Bog postavio da bude iako mlad i neiskusan vladar u svome narodu. Znanje je moć ali čovjek se mora mudro služiti i svojim znanjem. Današnji čovjek, posebno mladi znaju puno više raznih informacija nego li nekada. No, unato toga moraju se truditi i moliti Gospodina da im On dade mudrost Duha Božjega te se trsiti da radimo po njegovom nadahnuću. Samo znanje ne spašava. Ono često puta napuhuje koje se protivi Božjoj volji i dobrobiti čovjeka.

Nakon Bogoslužja u župnoj crkvi župnik je nastavnike, profesore i učitelje pozvao u župni stan na kratko počašćenje kavom i napiticima. Usput im je kratko rastumačio i naglasio gelso nove pastoralne godine u Gospićko-senjskoj biskupiji, a to je "Odgoj za slobudu u znaku križa"
Brojač posjete:
96805
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016