Katehetski dan Gospićko-senjske biskupije
U subotu, 7.rujna 2013. u Gospiću je održan Katehtski dan za vjeroučitelje Gospićko-senjske biskupije.
Program je započeo u crkvi Sv. Ivana Nepomuka (jer se u katedrali izovde veliki građevinski radovi) s Pokorničkim bogoslužjem kojeje predvodio don Ivan Šibalić, salezijanac iz Zagreba.

Nakon ispovijedanja služena je sv. Misa koju je predvodio i propovijedao mons. Tomislav Šporčić, generalni vikar, koji se prije svega osvrnuo na život Sv. Marka Križevčanina čiji se blagdan slavio, a na to je nadovezao potrebu izgrađivanja crkve s postojanošću u apostolskom nauku, zajedništvu te lomljenju kruha i molitvama, kako su to u počecima Crkve na svoj način zacrtali apostoli vođeni Duhom Svetim. To je put Crkve kroz povijest ali i danas. Vjeroučitelj uči i djeluje u ime Crkve koja ima apostolski ustroj. Apostolski nauk - vjeronauk kako onaj u školi tako i u župi treba voditi k Euharistiji koja je predokus vječne gozbe u nebu.

Po završetku sv. Mise pošlo se u Biskupski dom gdje su najprije uručeni vjeroučiteljima mandati. U nastavku je mons. Tomislav Šporčić vjeroučitelje upoznao s pastoralnim planom 2013/14. godine. Posebno je naglasio kao osobitu novost održavanje Tečaja za župne suradnike koji se već prošle godine počeo održavati u Otočcu. Na ovo izvješće nastavilo se s predavanjem don Ivana Šibalića iz Zagreba predavanje o temi: Odgoj za slobodu - križ odgojitelja. Nakon toga nastavilo se s raspravom o predavanju don Šibalića i o predviđenom pastoralnom planu na razini biskupije.

U poslijepodnevnom dijelu programa vjeroučitelji su usvojli program I. stručnog vijeća o čemu je govorio g. Dario Košćak i Ivaona Rendulić. A vlč. Nikola Turkalj izvjestio je o radu Katehetskog ureda u prošloj 2012/13. godini.

Vjeroučitelji na sv. Misi u crkvi Sv. Ivana Nepomuka

Vjeroučitelji na misi

Mons.mr.Tomislav Šporčić predaje mandate vjeroučiteljima

Vjeroučitelji u dvorani Biskupije slušaju pastoralnom planu Gospićko-senjske biskupije 2013/14. i predavanje don Ivana Šibalića.
Brojač posjete:
129704
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016