ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Jesenska sjednica Prezbiterskog vijeća Gospićko-senjske biskupije
OLYMPUS DIGITAL CAMERAU srijedu, 18. rujna u dvorani Biskupijskog ordinarijata u Gospiću održana je sjednica Prezbiterskog vijeća Gospićko-senjske biskupije. Sjednicu je sazvao i predsjedao joj biskup mons.dr.Mile Bogović. Rad sjednice kordinirao je predsjednik Poslovnog odbora PV-a mons.mr.Tomislav Rogić.

Nakon pročitanog zapisnika (mons.Mile Čančar - zapisničar) biskup Bogović je izvjestio o stanju u biskupiji, posebno što se tiče promjena službi koje su se prema dekretima ovog ljeta dogodile. Izvjestio je prisutne i o bolesti vlč. Nikole Komušanca i njegovom oporavku u Svećeničkom domu u Rijeci gdje se sada nalazi, ali s čestom liječničkom kontrolom.

Druga točka o kojoj se najviše govorilo je: Biskupijski pastoralni plan 2013/14. - Odgoj za slobodu u znaku križa - kojeg je predložio i obrazložio generalni vikar mons.mr.Tomislav Šporčić. Ovaj plan obuhvaća sve pastoralne susrete koje se moglo ukljčiti. Neke je od onih koji su se održavali prošlih godina trebalo izostaviti. I to stoga jer i ove godine nastavlja se s Tečajem vjere u Otočcu, a to zahtjeva i zauzima 5 radnih subota. Tih subota treba najveću pažnju posvetiti tome. Od važnijih susreta navodimo ovdje: SUsret župnih pastoralnih vijeća u Otočcu, 27. listopada; Svećeničku skupštinu u Gospiću 14. listopada, zaključak godine vjere na svetkovinu Krista Kralja, 24.studenog i na posebni način Obiteljski dan koji bi trebao biti u subotu, 3. svibnja na Udbini. Za taj Dan potrebno se je pripremati u tijeku čitave godine.

Pod posebnom točkom govorilo se je o Tečaju vjere kojeg je prošle godine polazilo 50 osoba s područja čitave biskupije. Najviše ih je polazilo iz Otočca, zatim Senja, Oštarija i Cerovnika, Gračaca, zatim iz Ogulina i Gospića, Smiljana i Trnovca. Iz Slunjskog dekanata dolazilo je samo tri osobe. Svi su sudionici izrazili zadovoljstvo i radost što su sudjelovali u ovom Tečaju te izrazili spremnost da ga pohađaju i ove godine. Pozivamo i druge koji se mogu uključiti da to učine. Tečaj bi zaključio svoj program nakon dvije godine polaženja, nakon čega bi se dali i određeni certifikati - potvrde /Svjedočanstva/. Ovaj pokuašaj je pokazao vrlo dobro iskustvo. Sada je lakše o tome govoriti i planirati. U mjesecu listopadu treba definirati plan i program te ga dostaviti polaznicima. Predloženo da se zadrži naziv - Tečaj vjere za župne suradnike.

U poslijepodnevnom radu prešlo se je na izvješća biskupijskih ureda (Kancelarija ( vlč.mr.Marinko Miličević), Katehetski ured i Župna kateheza (vlč.Nikola Turkalj), te crkva hrvatskih mučenika (mons.mr.Tomislav Rogić) i izvješća i planovi povjerenstava za iduću godinu: Tako su izvjeća i planove podnjeli: Za mlade - Tomislav Rogić, za duhovna zvanja Marinko Miličević, za ministrante - don Anđelko Kaćunko, za pjevačke zborove - Tomislav Šporčić i Mile Čančar, za pastoralna vijeća - Tomislav Šporčić, za obiteljski pastoral - Tomislav Šporčić, za misije - I. Miloš, za medije - Mile Pecić, i za Rome - Josip Štefančić. S ovim izvješćima sjednica je završila.

Foto: M.P.
Brojač posjete:
30366
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016