ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Sjednica Župnog pastroralnog vijeća Župe Otočac
ž1
Dana, 10.listopada u vremenu od 19 do 21 sat održana je sjednica ŽPV župe Otočac, u prostorijama župnog stana. Sjednicom je predsjedavao župnik mons.mr.Tomislav Šporčić, a odaziv vjećnika do sada je bio najveći ( dvojica ispričali nedolazak ). U uvodnim riječima župnik je govorio o ŽPV, o pastoralnom djelovanju župne zajednice, te kazao kako se zajednica nesmije opterećivati vanjskim aktivostima a zanemariti duhovni život. Služenje, zajedništvo, svjedočanstvo i liturgija sastavni su dio Crkve.

Župnik je vrlo zadovoljan ekipnim radom volontera laika naše župe i služenju CRkvi u pisanju godišnjaka "Vrilo", radio emisiji "Put, istina i život" na HRO Otočac, te radu web stranice - mrežne stranice Župe Otočac.

Poslije uvodnog izlaganja župnik i dekan mons.Šporčić izvjestio je vijećnike o događanjima od Uskrsa do danas te planovima za iduću godinu. Tako je spomenuo svečanosti Prve pričesti, Krizem, svečanost mlade mise vlč.Josipa Šimatovića, posebno istakao svečanost procesije od kuće do Crkve, Tečaj za zaručnike, o hodočašćima na Udbinu, Krasno i Rakovicu, župnik je kazao kako smo iz biskupije imali i tri televiziska prenosa na HTV ove godine. Osvrnuo se i na Svetište na Krasnom te kazao kako to svetište Majke Božje mora prvenstveno biti svetište Otočkog dekanata.

Župnik se osvrnuo i na početak katehetske godinee, katehetsko-vjeronaučne nedjelje, o Tečaju vjere - stručnim teološkim predavanjima, o ovogodišnjem Tečaju vjere, susretu ŽPV na nivou biskupije koji će biti ponovno već četvrtu godinu u Otočcu dana 27.listopda, od 15 - 18 sati...( Molitva i služba Riječi u župnoj Crkvi, a predavanje u GPOU, gost profesor je prof.dr.sc.Milan Šimunović - umirovljeni profesor na Teologiji u Rijeci.

Za slijedeću godinu na pastoralnom programu planira se organiziranje Dana obitelji na Udbini 03.svibnja 2014.godine, a gdje će biti pozvani roditelji prvopričesnika.

Župnik se osvrnuo i na građevinske radove ove jeseni u župi te kazao kako je stavljena toplinska fasada ( stiropol) na Pastoralni centar, te uređen dio fasada na Crkvi - apside crkve.

Poslije izlaganja župnika u polusatnom druženju izmjenjivala su se razna pitanja, prijedlozi i sugestije. Zapisničar je bila Kristina Sigurnjak.

ž2
Brojač posjete:
32006
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016