ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
O evangelizacijskoj svijesti župnih suradnika
b7
U Otočcu je u nedjelju 27.listopada održan redoviti godišnji biskupijski susret župnih pastoralnih vijećnika Gospićko-senjske biskupije. Više stotina članova župnih pastoralnih vijeća iz većine župe svih dekanata biskupije pozdravio je na početku biskupijski povjerenik za Župna pastoralna vijeća i župnik Otočca i generalni vikar biskupije mons. mr. Tomislav Šporčić. Službu riječi predslavio je Gospićko-senjski biskup mons. dr. Mile Bogović u suslavlju više svećenika biskupije među kojima župnika i dekana gospićkog mons. Mile Čančara, župnika Senja dr. Richarda Pavlića i ostalih svećenika.

Biskup Bogović je predstavljajući pastoralni plan biskupije za narednu godinu pod nazivom „Odgoj za slobodu u znaku križa“ detaljnije progovorio o pojmu odgoja. Odgoj je najvažnija stvar u životu po kojoj postajemo mali ili veliki ljudi i kršćani, a dobro odgojen vjernik dobro se koristi svojim darovima. Teško se koristiti velikim znanjem i bogatstvom pri čemu mnogi postaju slijepi na siromašne. Nakon službe riječi susret je nastavljen u kino dvorani Gackog pučkog otvorenog učilišta predavanjem dr. Milan Šimunović.
prof.Šimunović
Dr. Šimunović je govorio o temi „Evangelizacijska svijest župnih suradnika u znaku križa“. Istaknuo je potrebu novog mučeništva u sučeljavanju s militantnim ateizmom i agresivnim vidovima sekularizma. Treba se bojati besplodnih, tihih i umišljenih kršćana. Uloga je Župnih pastoralnih vijeća da propituju pastoralne planove svojih župa i sudjeluju sa župnicima u njihovoj realizaciji, zaključio je dr. Šimunović. Kršćanin je pozvan kroz mučeništvo i križ stvarati novi svijet. Križ je pobjeda ljubavi nad mržnjom i života nad smrću. Nova evangelizacija zahtjeva nove potrebe, potrebno je oživjeti župne zajednice te kapilarno raditi s ljudima. Svatko na svom mjestu treba svjedočiti da mu Bog bude u središtu a ne periferiji života.

Na kraju je mons.mr. Tomislav Šporčić predstavio naglaske pastoralnog plana biskupije, temu pod nazivom „Odgoj za slobodu u znaku križa“, istaknuo je iskustva u tečaju vjere, te o uspostavi obiteljskog dana biskupije koji će se održati 3. svibnja 2014. na Udbini.
b8

Na kraju programa ovog susreta Župnih pastoralnih vijeća u dvorani GPOU-a Otočac biskup Bogović izrče zaključnu riječ. Zahvalio se povjereniku za pastoralna vijeća i generalnom vikaru mons. Tomislavu Šporčiću za trud i brigu za organizaciju ovog susreta kao i drugih biskupijskih programa. Posebno je istaknuo važnost i aktualnost održanog predavanja mons. dr. Milana Šimunovića, ističući važnost grupnih razgovara o vjeri u našim župama. Svima nam je poznata angažiranost mons. dr. Šimunovića, a osobito nama svećenicima koji s njime surađujemo dugi niz godina na raznim područjima pastoralnog djelovanja. Biskup je podsjetio prisutne da se zauzmu oko popisivanja stradalih i mučenih u prošla vremena. Najavio je i održavanje referenduma kojim će se zatražiti da se u Hrvatskoj brakom može priznati samo između muške i ženske osobe.
b5
Zbor Trinitas na početku programa u GPOU izvodi pjesmu "Samo ljubav može". I njima se srdačno zahvaljujemo!
zbor Trinitas
Brojač posjete:
30450
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016