ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dekanatski sastanak svećenika Otočkog dekanata
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Danas, 2. prosinca u župnom stanu u Otočcu održan je redoviti Dekanatski sastanak svećenika Otočkog dekanata. Sastanak je sazvao i njime predsjedao mons.mr.Tomislav Šporčić, dekan i župnik otočki. Na sastanku su nazočili svi svećenici dekanata osim vlč. Nikole Komušanca koji je na bolovanju. Nakon molitve Trećeg časa domaćin mons.Šporčić održao je kratko razmatranje o liturgijskom vremenu Došašća koji je na jučerašnju nedjelju započelo. Advenat se provodi pod vidom dvaju naglasaka i dva dinamična i otajstvena događanja. To je Božji dolazak k ljudima i čovjekovo čekanje i bdijenje. Bog dolazi k oneme koji ga očekuje i koji bdije čekajući Božji dolazak.

Predavanje o temi "Ispovijedanje kao prilika za novu evangelizaciju" održao je gost predavač mons. dr.Milan Šimunović, profesor u miru. Isti je naglasio nove poglede i evanđeoski pristup sakramentu ispovijedi. Osobito je naglasio da se sakramenti, pa i sakramenat ispovijed slavi, a ne obavlja. Na slavlje pokore potrebno je pozvati i one koji se možda još neće ispovijediti. U svakom slučaju uz advenstko i korizmeno ispovijedanje treba organizirati Pokorničko. Riječ Božju treba čuti i na temljenju nje progovoriti imajući u vidu i ljude - vjernike kojima treba, koliko je moguće što bliže i prilagođenije govoriti. Potrebno je i telološki više isticati evanđeoske naglaske oproštenja i obraćenja. U raspravi su istaknute neke teškoće koje su neminovno povezane s navikama, s određenim nepoučenostima. No, uz određene napore upornosti puno se toga može popraviti na bolje i kvalitetnije.

Zatim su se svećenici dogovorili za datume prema kojima će se slaviti Pokornička bogoslužja i sakramenat sv. ispovijedi po župama Otočkog dekanata. Tako je dogovoreno da u Otočcu bude Pokorničko bogoslužje i ispovijedanje u petak, 20. prosinca 2013. u 17 sati za odrasle i u subotu, 21. 12. u 8,30 za vjeroučenike od 4. do 8. razreda.

Na kraju dekan Šporčić je zamolio sve koji još nisu predali cjelvito tekstove za novi broj Godišnjaka "Vrila" da to čim prije predaju.Obavijestio je svećenike da će idući turnus Tečaja o braku biti koncem veljače i početkom ožujka 2014. godine.

Sastanak je završio zajedničkom ručkom.
Brojač posjete:
30449
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016