Drugo predavanje Tečaja vjere
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Danas, 7. prosinca o.g. u Pastoralnom centru župe Presvetog Trojstva u Otočcu održan je subotnji program Tečaja vjere za sudionike Tečaja s područja Gospićko-senjske biskupije.

Tečaj ove pastoralne godine redovito pohađa 62 sudionika. Predvanja na današnje subote imali su dr. Petar - Krešimir Hodžić, predstojniku ureda HBK iz Zagreba. On je govorio o katehezama Bl. Ivana - Pavla II. koje govore o Teologiji tijela. On je među osalim pokazao kako djeci pa i u ranijoj dobi goviriti o veličini seksualnog žviota. Vrlo je dobro naglasio negativne trendove svjetskog pokreta koji umanjuje ili čak ide za tim da u potpunosti nivelira bračni i obiteljski život. Dr.Hodžić smatra da je događaj referenduma koji se u Hrvatskoj održao 1. prosinca o. g.važan događaj koji će imati svoje pozitivne odjeke ne samo u Hrvatskoj nego i u svjetskim razmjerima. Potrebno je i nadalje biti pozitivno aktivan. Izljev protivnosti i optužbi koje se mogu ovih dana doživjeti ne trebaju nikog smesti. Sve je to nekakao već bilo predviđeno i prije rečeno.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U drugom dijelu ove radne subote bilo je predavanje u dva dijela salezijanca don Ivana Čibalića također iz Zagreba. On je govorio o odgoju djece i mladih i to posebno prema karizmatičkoj metodi don Ivana Bosca, utemeljitelja Salezijanske Družbe. Don Ivan je temeljio svoje predavanjena tri istaknute vrijednosti kod don Bosca, a to su:razum, vjera i ljubaznost. Svete vrednote potrebno je ugrađivati i imati na pameti u tijeku svoga odgoja i rasta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
U raspravi se razvila obilata rasprava o teškoćama odgoja današnjih mladih koji padaju pod utjecaj medija,liberalnog ralativizma te raznih negativnosti koji su dostupni obiteljima i pojedinim osobama, posebno preko interneta.

Na današnjem Tečaju sudionici su nabavili knjige: Kateheze Ivana Pavla II. o teologiji tijela i druge,i time su sudionici pokazali svoju zainteresiranost za ovu temu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

FOTO:M.K.G.
Brojač posjete:
213947
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016