Druga nedjelja došašća
adv1
Danas, 8.prosinca na drugu nedjelju došašća središnju svetu misu u 11 sati u župnoj crkvi predvodio je i propovijedao mons.mr.Tomislav Šporčić generalni vikar, dekan i župnik otočki u zajedništvu s vlč.Jurom Ladišićem pastoralnim suradnikom za slijepe i slabovidne.

U svojim razmišljanjima župnik je kazao: Što to znači kršćanski živjeti ? To znači biti na putu obraćenja. Kršćanin je uvjek spreman ispričati se, to ne znači biti prevrtljiv. Moramo ići pravim ispravnim putem, vrijeme došašća je posebno vrijeme, jako crkveno vrijeme da se obratimo u tome nam pomaže i današnje Evanđelje sv.Ivana Krstitelja. Zašto je pokora važna jer je onda čovjek sposobniji za život. Crkva nas poziva da se molimo, da činimo pokoru, bez vježbanja nema ni molitve - uzmite molitvenik pa molite kazao je župnik. Bez obraćenja nema kršćanskog života. Kako kaže papa Franjo: Čovjek ima svoje dostojanstvo koje mu ne daje nitko od ovozemaljske vlasti. To dostojanstvo moramo čuvati i braniti. Na život nema izvikivanja.

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor predvođen s.Ljubomirom Lešić a za orguljama bila je prof.Branka Bernardi.
adv
Brojač posjete:
213833
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016