ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Osnivanje zajednice mladih "Ivan Pavao II."
mladi
Župa Otočac uoči Fabijanova organizirala je tribinu s temom ‘Župna zajednica u procjepu između nasljeđa i nužnih promjena – pokretač stvaralačkog naviještanja evanđelja’.

Pokušalo se proniknuti što dublje i zauzetije u načine na koje bi vjernici laici mogli doprinijeti u stvaranju „novog lica“ Crkve, odnosno „novog modela“ župne zajednice i „novog tipa“ kršćanina. Za tu zajedničku zadaću na „crti“ nove evangelizacije, na koju poziva papa Franjo, svakako je potrebno pojačati slavljenje Boga i zajedništvo s Bogom u susretima poput biblijskih večeri za odrasle, druženja mladih, formiranja novih zajednica, a čak se razmatrala i mogućnost uvođenja „dijaloške mise“ ili župne knjižnice u kojoj bi se mogla nabaviti i pročitati razna duhovna literatura. Istaknuto je kako treba pojačati zalaganje iz vjere osobito u odnosu na one koji su u nevolji, a vidno nedostaje djelovanje karitativne zajednice u sklopu župne zajednice.

Vjernici laici koji su sudjelovali na tribini pod vodstvom dr. Šimunovića pokazali su zavidno poznavanje uzroka i posljedica problema, kao i žar za njihovo smanjivanje i uklanjanje, što je bar koračić bliže stvaranju „novog lica“ župne zajednice.

S tim u svezi grupa mladih 06.veljače poslije večernje mise u 19,00 sati, u drvorani župnog Pastoralnog centra okupiti će se s ciljem osnivanja zajednice mladih " Ivan Pavao II"

Pozivamo sve mlade da se pridruže večerašnjem sastanku.
Brojač posjete:
42953
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016