Svečanosti
U subotu, 23. svibnja o. g. u župnoj crkvi pod Sv. Misom u 18,30 sati vjenčali su se zaručnici: Mario Šporčić, sin Bože i Nevenke r. Burić i Katarina Cetinjanin, kći Slavka i Ruže r. Pešun. Svjedoci su bili Nikola Glumičić i Marija Šporčić
Na V.vazmenu nedjelju svečano misno slavlje u 11 sati, u župnoj crkvi predvodio je mons.Tomislav Šporčić župnik i dekan otočki, a poslužitelj oltara bio je sjemeništarac Kristijan Pajdaković.
U četvrtak, 23. travnja 2020. bio je spomendan Sv. Jurja, mučenika. Dan Sv. Jurja u našem narodu ostao je još uvijek među popularnijim svetačkim danima. Svoj imendan na simboličan način proslavio je i naš don Jure Ladišić!
Na treću korizmenu nedjelju u našoj Župi u Otočcu bilo je posebno svečano. Tome su pridonjela dva krštenja i to na Sv. misi u 9 sati bilo je krštenje Leona Suljića, sina Almira Suljić i Bernarde Mataić Suljić, a na Sv. misi u 11 sati krstili sm
Na treću korizmeni nedjelju pod svetom misom u 11,00 sati koji je predvodio župnik i dekan otočki mons.mr.Tomislav Šporčić bilo i posebno svečano jer je u zajednicu krštenih primljen Roko Latki od oca Dragana i majke AneMarije.
Vjenčali su se zaručnici: Petar Rogić, sin Stipe Rogića i Dragice r. Cvitković, Otočaci Suzana Fakdetić, kći Zdravka Fajdetić i Ljerke r. Vidaković, Otočac.
Čestitamo i molimo Gospodina da bude uz njih i prati ih na njihovom životom putu u hodu kao jednom u dvoje.
Vjera, nevjera. Manjak vjere. Slaba vjera. Čvrsta vjera. Vjeruj mi! Zašto mi ne vjeruješ? Nemam povjerenja u njega, u nju. Prokockali su moje povjerenje. Sve su to izreke koje često slušamo ili sami izgovaramo.
Na 22.nedjelju kroz godinu krštena Aurora Aleksić od oca Maria i majke Katice, treće dijete u obitelji.
U subotu, 10. kolovoza u župoj crkvi Presvetoga Trojstva u Otočcu slavili smo vjenčanje Kristijana Majetića i Sandre Rajković. Kristijan je sin Dane i Kate r. Šop, živi u Crnom Jezeru Sanda je kći Mile i Zorke r. Brbot , iz Otočca, Biškupljak
Današnja nedjelja u Otočcu proslavljena je s tri Sv. Mise. Relativno lijepo vrijeme dalo je ovoj nedjelji posebni čar i ljepotu. Okupio se lijepi broj vjernika na svim Sv. Misama. Na prvoj Sv. Misi u 9 sati bila su najbrojnija djeca - posebno kandidat
Danas, na VIII. nedjelju kroz godinu, 3. ožujka o. g. u župnoj crkvi u Otočcu bilo je svečano i radosno. N
Dana, 17. veljače 2019. godine - na šestu nedjelju kroz godinu u župnoj crkvi u Otočcu bilo je vrlo svečano. Slavljene su tri Sv. Mise,a i to u 9, 11 i 18 sati. Sve je Sv. Mise predvodio i propovijedao župnik mons. Tomislav Šporčić.
Sv. Misu s vjenčanjem predvodio je župnik T. Šporčić. Svjedoci su bili: Tomislav Jurković i Antonela Kandić. Pjevanje je predvodio zbor VIS Trinitas.
Ovo je do sada ove godine 21. krštenje u župi Presvetog Trojstva u Otočcu.
Na Sv. Misi u 10 sati slavio se i krštenje za treće dijete obitelji Gorana Gomerčić i Rrenate r. Martinčić, a djetetu su dali ime Doris. Kuma na krštenju bila je sestra od majke Renate Kristina
Župnik mons. Šporčić koji je predvodio Sv. misu propovijedao na temelju evanđelja koje danas donosi zgodu u kojoj Isus šalje svoje učenike dva po dva da pođu navješćivati Kraljestvo Božje
Sv. Mise predvodio je župnik mons. Tomislav Šporčić. u homilijama je istaknuo misli koje je sugerirao tekst evanđelja. A središnja rečenica evanđelja je bila ona gdje Isus poziva svoje učenike da idu i oni u osamu i da otpočinu.
Na misi u zajednicu krštenih primljen je dječak TEO PEŠUN, od oca Ivana i majke Sandre.
Tri današnja čitanja kao u nekom diptihu prikazuju dvostruk čovjekov stav pred objavom Božjom, objavom s obzirom na život, onaj neprolazni, puninu zajedništva s njime.
Svjedoci su bili: Zoran Miškulin, iz Senja i Gordana Murgić iz Perušića
Brojač posjete:
223868
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016